Nieuws

Landelijke straatspeeldag Ook In Veendam

Tekst:

Gerrit Wagenvoorde

Foto's:

Henk Drenth, Gerrit Wagenvoorde,
Willem van der Werf en
Ghd-Photography


STRAATSPEELDAG - Op woensdag 28 mei werd de landelijke straatspeeldag gehouden. Het is de bedoeling, dat op die dag de straten even het domein van de kinderen zijn. De wegen worden dan afgesloten voor het verkeer en de jeugd mag zich uitleven. In Veendam werd op vier plaatsen ruimte gemaakt voor spel en ontspanning. In elke straat was voor Parkstadveendam.nl een fotograaf op pad. Hun foto's en een korte impressie van de gebeurtenissen treft U hier aan.Bareveld Pijlkruidstraat
In Bareveld werd de dag gehouden in de Pijlkruidstraat. Van 13.00 tot 17.00 uur konden de kinderen hier gebruik maken van de normale speeltoestellen. Die werden aangevuld met een springkussen en spelletjes. De ongeveer 25 kinderen konden daarnaast op consumptiebonnen drinken en snacks krijgen. Dat viel goed in de smaak evenals de gratis patat. De middag verliep in een prettige sfeer. De aanwezigheid in het tweede deel van de middag van wethouder Henk Jan Schmaal werd zeer op prijs gesteld. Samen met de directeur van basisschool De Sleutel de heer Kruit begaf hij zich nog even op de stelten.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.JONO Somerlustweg
Bij jongerencentrum JONO aan de Somerlustweg viel op dat er weinig ouders aanwezig waren. Hier werd van 14.00 tot 16.00 uur veel met skelters gereden, maar een echte behendigheidsrace was er niet. Er waren zo'n 10 skelters aanwezig. Daarnaast was er voldoende drinken en chips. Een bijzonderheid was een jongen, die achter zijn skelter een kar met gereedschappen en reservewielen had, een soort materiaalwagen dus.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.Buitenwoel Cornelis Jetseslaan
Heel gezellig was het in de Cornelis Jetseslaan in Buitenwoel. Om 14.00 uur werd de straatspeeldag hier geopend met een kort welkomstwoord van wijkwethouder Henk Jan Schmaal. Daarna opende hij het feest met een race op een soort prikslee op wielen tegen buurtbewoonster Wendy Bisschop. Natuurlijk bereikte de wethouder als eerste het eindpunt. Daarna was het tijd voor de jeugd. Er konden oude spelletjes gespeeld worden. Ook waren er twee springkussens, die volop gebruikt werden. Er werd een dansje opgevoerd door drie meisjes en verschillende duo's en trio's deden mee met de karaoke. De fraaist uitgedoste kinderen werden beloond met een prijsje, evanals de beste danseressen en dansers. De hele middag was er drinken en snoep voor de jeugd aanwezig en om 16.00 uur was er voor ieder een petje en een ballon.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.Centrum Museumplein
Het Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam organiseerde de straatspeeldag op het Museumplein. Deze locatie geeft niet echt het idee van een straatspeeldag; een straat in een wijk benadert dat iets beter. Om 14.15 uur was hier de aftrap voor de middag, die tot 17.00 uur zou duren. Ook hier was een springkussen aanwezig evenals een draaimolen. Verder was er Circus in bedrijf, dat kinderen de mogelijkheid gaf tot 16.00 uur een circusact in te studeren. Daarna konden de kinderen in een echte voorstelling op het plein laten zien wat zij geleerd hadden.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....