Nieuws

Jubileum 50 jaar Avondvierdaagse Veendam moet het doen met minder scholenDSC_9694.JPG
Archief foto 2007

JUBILEUM – Avondvierdaagse Veendam moet het in het jubileumjaar doen zonder een aantal scholen waaronder de Braskorf, de Viermaster en sinds 2 jaar de o.b.s Noorderbreedte.

De scholen geven aan, dat zij vinden dat de avondvierdaagse meer op het gebied ligt van (sport)verenigingen. Veel kinderen zijn lid van één of meer verenigingen en lopen daar mee. Daarnaast is het steeds moeilijker voor de scholen om voldoende begeleiding te vinden voor de groepen.

Toch verwacht de organisatie ruim 2000 wandelaars. De avondvierdaagse wordt in 2008 gehouden van maandag 9 t/m 13 juni.

Kinderen die geen lid zijn van een vereniging kunnen ook alleen of in een groep meedoen aan de avondvierdaagse. Zij kunnen hier een inschrijfformulier downloaden. (klik)

DSC_9694.JPG
Archief foto 2007

Geschiedenis
De wandelsportvereniging Veendam, de WSV, is opgericht op 9 januari 1958. Mede oprichter was de heer van der Veen, schilder van beroep en woonachtig aan de Langeleegte. Er werd een groepje gevormd, van buren en kennissen die graag wilden lopen en vooral in groepsverband. Aanleiding was het opheffen van twee clubs. In die tijd had bijna elke gemeente wel een wandelsportvereniging. Elke 2 week werd er wel ergens een tocht georganiseerd in de drie noordelijke provincies. Hiervoor werden routes uitgezet van 5 km tot wel 40 km. door de plaatselijke verenigingen onder naam van de Noord Nederlandse Wandelsport Bond.

De groep werd groter en men kreeg een soort uniform aan, een witte broek met een rode trui. Soms ging men met wel 120 tot 140 personen op pad, vaak met bussen.

Van hieruit werd ook de avondvierdaagse georganiseerd. Eind jaren 70 werd het minder. De sport werd meer individueler.

Nu is de WSV nog een van de weinigen die buiten de avondvierdaagse, andere tochten organiseert.

DSC_9694.JPG
Archief foto 2007

Muziekale bijdragen
Donderdagavond worden de wandelaars in de Kerkstraat muzikaal ondersteund door de Marchingband Conspirito uit Stadskanaal.

Vrijdagavond zal de intocht worden begeleid door de volgende bands:
Fanfarecorps HD Hoogezand-Sappermeer, Drum- en marchingband Cadans Groningen, Christelijke Muziekvereniging Concordia Siddeburen, Muziekvereniging Nieuw Leven Winschoten en mogelijk volgt er nog een corps.

Informatie en opgave:
Ina Norder:
Meezenbroekstraat 82, Veendam, 0598 621452

Albert Bosscher:
Kleine Venne 18, Muntendam, 0598 623078

inschrijfformulier downloaden.