Overslaan en naar de inhoud gaan

Weer strop met betaald parkeren in Veendam

Door op maandag, 27 juni, 2005 - 14:30
veendam - Opnieuw een parkeerstrop voor de gemeente Veendam. Justitie heeft de parkeersituatie op het Kerkplein afgekeurd. Het openbaar ministerie is volgens voorlichter Petra Rollema van de gemeente Veendam zelf ter plaatse de parkeersituatie komen beoordelen. De conclusie was vernietigend.

Justitie was naar het Veendammer centrum getogen na diverse klachten van mensen die een bekeuring hadden gekregen. Naar zij meenden ten onrechte. In die opvatting worden ze gesteund door justitie.

Volgens justitie is de parkeersituatie op het Kerkplein in Veendam zo onduidelijk dat niet van automobilisten verwacht kan worden dat ze weten wat wel of niet mag. Duidelijke borden ontbreken, parkeervakken zijn onduidelijk, routes worden niet aangegeven.

Justitie heeft volgens Rollema de gemeente Veendam laten weten dat ze de verkeerssituatie ter plaatse moet verbeteren. Zo lang dat niet is gebeurd, worden door de parkeerpolitie geen bekeuringen meer uitgeschreven op het Kerkplein.

September

Rollema verwacht dat het zeker tot september kan duren voor de gemeente maatregelen neemt. "Er moet een nieuw plan gemaakt worden dat nog door de raad moet worden besproken. Dat zal zeker niet voor september lukken."

Het Kerkplein en het Museumplein zijn vorig jaar opgeleverd als onderdeel van de nieuwe, moderne inrichting van het centrum van Veendam. Vanaf het begin is er veel kritiek geweest over de onduidelijke verkeerssituatie. Het is inmiddels ook al de tweede keer dat de politie weigert bonnen uit te schrijven.

Verantwoordelijk wethouder Jan Lutterop zei vorig jaar september, ondanks de kritiek, dat hij geen reden zag tot aanvullende maatregelen. Na commentaar van de politie moesten in oktober vorig jaar toch maatregelen genomen worden. Die blijken nu nog steeds niet afdoende te zijn.

Het is de tweede strop van de gemeente met het betaald parkeren. Ook het betaald parkeren op de Promenadeparkeerplaats pakt anders uit dan vooraf was ingeschat. Het parkeersysteem, waarbij de automobilisten achteraf betalen, levert de gemeente minder geld op dan begroot. Bovendien moet BTW afgedragen worden voor de aanleg van het nieuwe parkeersysteem, hetgeen niet was ingecalculeerd. En er is inmiddels een strop door vernielingen aan de parkeervoorzieningen.