VV Wildervank (zat) ging slecht om met harde wind

Een verslag van: Jacob Kuipers.

VOETBAL - Het eerste zaterdagelftal van de voetbalvereniging Wildervank heeft thuis een zeer geflatteerde nederlaag van 4-0 geleden. Na een ruststand van 0-1, liep runner-up Germanicus in de tweede helft uit naar een grote zege. De roodhemden hadden in de eerste helft de wind tegen. Desondanks speelden de elf van oefenmeester Tammo van Weerden en leider Bert Minke een aanvaardbare eerste 45 minuten.

De thuisclub dicteerde wel het spel, maar de doelman van Germanicus hoefde niet echt in actie te komen. De gastheren kwamen tegen de verhouding op een 1-0 achterstand. Uit een hoekschop werd de bal onvoldoende weg gewerkt en de bal kwam per ongeluk bij Roy Piek, die doelman Rein koudstaal met een laag en hard schot verraste.

Na de thee had Wildervank de harde wind mee en dat bleek weer eens (thuis tegen VCG) in hun nadeel te werken. In plaats dat Wildervank met kort positiespel de verdediging van de bezoekers trachtte te slechten, volharden de bewoners van de Woortmanslaan zich in te veel lange ballen. En dat was een kolfje na de hand van Germanicus.

De vlijmscherpe uitvallen bezorgden Wildervank de genadeklap. Voorstopper Josh Tepper stapte te laat in en Germanicus-aanvaller Piek noteerde de 0-2.
Bij de 0-3 vlagde de grensrechter van Wildervank voor een duidelijk buitenspelgeval, toen een Germanicus-aanvaller van dichtbij doelman Koudstaal het nakijken gaf.

Maar de scheidsrechter van dienst keurde de treffer van Piek (die zijn derde treffer scoorde) goed. En de vierde goal (Chris Bloemberg) van de Drenten was voor de statistieken.

suggesties, tips, kritiek en nieuwsfeiten. Mail dan naar Jacob Kuipers.