Nieuws

Trots op Veendam
CARILLON - Als vrijdag 18 april het nieuwe carillon officieel in gebruik is genomen is er een reden te meer om trots te zijn op Veendam. Dankzij forse subsidies kon het Masterplan Veendam worden gerealiseerd.
Vrijwilligers staken de handen uit de mouwen en zorgden ervoor dat in het veelbezochte Borgerswold een prachtige kinderboerderij te vinden is. Het waren ook vrijwilligers die gedurende twee jaar het geld bijeen brachten dat nodig was voor een totaal nieuw, 49 klokken tellend carillon.

Zaterdagavond laat Filmgroep Dubbel 8 zien hoe het Borgerswold zich in 40 jaar heeft ontwikkeld tot een schitterend recreatiegebied, met tal van voorzieningen. Ook het hele proces van verwijderen van het slechte oude carillon, het gieten van nieuwe klokken, waarvan een groot aantal met de namen van adoptanten erop, en het in de toren bij de Hervormde Kerk ophangen van het nieuwe carillon, wordt fraai in beeld gebracht, onder de titel "Nieuwe klanken over Veendam". Er is, zeker aan het eind van deze week, alle reden om trots te zijn op Veendam. Ze trots als deze pauw.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....