Nieuws

Inbraak cafe / restaurant Oosterdiep VeendamVan onze verslaggever: Maikel-Owen .

INBRAAK - Bij een cafe/restaurant aan het Oosterdiep is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De ongevraagde gasten zijn binnengekomen via een raam op de eerste verdieping. Hebben daarna doelbewust een aantal zaken ontvreemd waaronder ongeveer 4000 euro aan kleingeld en een laptop en zijn via de nooduitgang vertrokken. Gezien de bewuste keuzes die zijn gemaakt gaan de eigenaren ervan uit dat de personen bekend waren met dit restaurant. "Het valt toch wel op als ze bewust bepaalde dingen meenemen terwijl andere waardevolle dingen blijven liggen", aldus een van de eigenaren. "Ze wisten precies wat ze deden, dat was wel duidelijk".

Wel zijn de inbrekers onhandig geweest aangezien ze hun handschoenen hebben laten liggen. Donderdagmiddag heeft er een uitgebreidt sporenonderzoek plaatsgevonden mede door het vinden van de handschoenen. "We hebben wel hoop dat ze gevonden worden".

Ondanks dat de eigenaren boven de zaak sliepen hebben ze van de inbraak niets vernomen. Iedereen die iets verdacht gezien heeft in de nacht van woensdag op donderdag wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 0900 8844.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....