Nieuws

Jeugdtheaterschool op de planken
Op vrijdagavond 11 april om 19.00 uur en op zondagavond 13 april om 19.00 uur presenteren de kindergroepen en een aantal jongeren van de Jeugdtheaterschool van de Muziek-. Dans- en Theaterschool Veendam/Pekela zich op het podium van vanBeresteyn. Dit theaterfestijn vindt plaats tijdens de landelijke Jeugdtheaterdagen.

Op de jeugdtheaterschool ontwikkelen de kinderen de vaardigheden die nodig zijn om toneel te spelen, zoals spel, improvisatie, stemgebruik en beweging. De leerlingen hebben met deze lessen al een heleboel ervaring opgedaan. En hoe langer je al les hebt, hoe meer je kunt. En, ze kunnen al een heleboel, want ze hebben de toneelstukken zelf gemaakt.

Het begint met "Castel Bianco". Het lijkt er 's nachts te spoken. Alles draait om de vraag: waar is de schatkaart? Daarna "De maan in de put", een raar maskerwinkeltje waar de fantasie tot leven komt. Na de pauze het stuk: "Op de dag", over een meisje dat haar verjaardag op de dag zelf wil vieren met haar klasgenoten. Maar haar stinkend rijke vader wil dat ze meegaat naar Amerika. De toneelstukken zijn door de kinderen zelf gemaakt.

Op zondagavond 13 april om 19.00 is er een korte presentatie door jongeren waarin drie monologen worden gespeeld onder de titel "Alleen". Een monoloog is een bijzondere vorm van toneel: je hebt geen tegenspeler. Je doet het helemaal alleen. Het is ook een moeilijke vorm en daarom is het heel knap dat deze jonge mensen alleen het grote podium op gaan.

Gratis kaarten voor de presentaties van de Jeugdtheaterschool zijn verkrijgbaar aan de balie van de Muziek- Dans- en Theaterschool, Museumplein 5f, Veendam, telefonisch 0598 317740, per e-mail: www.muziekschool@veendam.nl Nieuwe theaterleerlingen kunnen zich hier ook inschrijven voor het komende seizoen.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....