Overslaan en naar de inhoud gaan

Gerard Dekker exposeert in Galerie 5 vanBeresteyn Veendam

Door op zaterdag, 22 maart, 2008 - 18:10

Van 29 maart tot en met 17 mei 2008

Expositie
Zaterdag 29 maart om 15 uur gaat in Galerie 5 vanBeresteyn de expositie van Gerard Dekker open. Dekker, woonachtig in Den Horn genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht en woonde en werkte van 1994 tot 1998 in Berlijn met een startstipendium. Hij put zijn inspiratie onder meer uit muziek. In zijn (beeldende) werk gaat het om het aan de oppervlakte brengen van een herinnering van gevoel, in een ritmische chaos van beeldfragmenten. De wereld als onbegrijpelijke werkelijkheid opgebouwd uit vlakken en grillige lijnen, getekende fragmenten die in de verte refereren aan concrete verbeelding. Een poging om een vaste kijk op deze werkelijkheid te ontregelen en daarmee de angst ervoor te overwinnen. In lagen over elkaar, elkaar bedekkend geeft het bovendien een tijdsbegrip weer waarin alles weer verdwijnt zoals muziektonen na hun klinken weer verdwijnen in de stilte.

Lezing
Naar aanleiding van de expositie in Galerie 5 zal Gerard Dekker in het kader van de vanBeresteynlezingen een voordracht houden getiteld: De beeldende kunst en de juiste tijd, waarbij celliste Alexandra Vierkant eigentijdse muziek ten gehore zal brengen. Zij voert werk uit van de componist G.C.F. Dekker(1912-1993) vader van de kunstenaar. Muziek en beeldende kunst worden letterlijk naast elkaar geplaatst.In het beeldende werk van Dekker is te zien dat muziek een belangrijke rol speelt en men krijgt de indruk dat hij de abstractie van de muziek in zijn werk probeert te evenaren. In zijn voordracht zal hij nader ingaan op het kijken naar beeldende kunst in het algemeen en op de uitgangspunten die bij zijn werk een rol spelen.

Galerie 5 is een van de 40 euro galeries (www.de40eurogalerie.nl) waar kopers van een werk 40 euro in de maand kunnen aflossen; een gunstige afbetalingsregeling. De Galerie is onderdeel van de Stichting Beeldende Kunst Veendam (www.sbk.nl).

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....