Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Boomfeestdag Veendam

Door op donderdag, 20 maart, 2008 - 00:05

Een verslag van: Gerrit Wagenvoorde

BORGERSWOLD - "Boom zoekt kind". Dat is het thema van de nationale boomfeestdag dit jaar. De bedoeling is de kinderen bewuster te maken van de bomen om hen heen en de betekenis van bomen voor het milieu.

Op dat laatste aspect wees wethouder Henk Jan Schmaal ook in zijn openingswoord tot de kinderen. Doordat bomen CO2 opnemen uit de lucht wordt de kwaliteit van de lucht verbeterd.

De gemeente Veendam streeft er daarom naar jaarlijks een flink aantal bomen of bosplantsoen te planten. Hiervoor kreeg zij in 2006 zelfs de landelijke CO2-prijs, omdat ze in het jaar daarvoor 5000 bomen had geplant.

De boomplantdag vond dit jaar plaats in het Borgerswold, nabij de nieuwe waterskibaan. Nadat de wethouder als eerste met hulp van 6 leerlingen een boom had geplant konden de leerlingen aan de slag met het planten van 4000 struiken voor het bosplantsoen. Om hen daarbij behulpzaam te zijn was de afdeling groenvoorziening van de gemeente onder leiding van Jan Vedder met een groot aantal medewerkers aanwezig.

De leerlingen waren dit jaar afkomstig uit de hoogste groepen van de Westerschool, de Wim Monnereauschool en de Margaretha Hardenbergschool.

Na afloop van het boomplanten was er voor de leerlingen nog warme chocolademelk. Dat werd verzorgd door de mensen van de waterskibaan. Voor de medewerkers van de gemeente was er koffie. In het slotwoord zei Bettien Beugels de leerlingen toe, dat ze op school nog een aandenken aan deze dag zouden ontvangen.Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.
Voor ingezonden foto's, zie ons fotoalbum.

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....