Nieuws

Na 55 jaar rijdt er weer een trein in Veendam
Het kost een beetje, maar je hebt ook wat.

55 JAAR - Vrijdagochtend is er een voorproefje genomen van de eerste trainverbinding sinds 1953. Over enkele jaren rijdt er weer een trein naar Zuidbroek. De provincie Groningen en vervoerder Arriva zijn tot een akkoord gekomen. Het is de bedoeling dat er in 2010 twee keer per uur een passagierstrein rijdt naar Zuidbroek. 55 jaar geleden reed er dus een laatste trein tussen Veendam en Zuidbroek. En vanwege dat feit reed er vrijdagochtend weer een trein tussen Veendam en Zuidbroek.


Er is veel geld gemoeid met deze nieuw treinverbinding. Er wordt een nieuw stationsgebouw gebouwd en de oude stationsgebouw blijft behouden. De Star gebruikt voor het rijden met oude locomotieven. Verder doet Arriva een flinke duit in het zakje van 12 miljoen euro voor de aanschaf van nieuwe treinen. In Pro rail (railinfrabeheerder) betaalt nog 15 miljoen euro om het spoor te vernieuwen.


Er was vrijdagochtend niet veel te beleven rondom het stationsgebouw in Veendam. Totdat uw verslaggever een Arriva-trein ontwaakte. Eenmaal op het perron aanwezig stonden er diverse hoogwaardigheidsbekleders, waaronder gedeputeerde Henk Bleker, directeur Hettema van Arriva en burgermeester Ab Meijerman van Veendam.

Een radio reportage van Radio Parkstad

Na wat gekissebis over en weer op het perron en in de trein vertrok het gezelschap naar Zuidbroek. Oude tijden herleefden dus weer in Veendam. Het project kost een beetje, maar je hebt ook wat.


suggesties, tips, kritiek en nieuwsfeiten. Mail dan naar Jacob Kuipers.


Bezoek ook eens Jacob Kuipers zijn fotoboek


Reactie Plaatsen Of Bekijken....