112

Drenkeling Boven Oosterdiep Veendam


Drenkeling Boven Oosterdiep Veendam

Een verslag van: Michael Huising.

DRENKELING - De brandweer van Veendam heeft zaterdagavond drie meldingen in een oproep afgehandeld.

Rond 19.20 uur werd men opgeroepen voor het opruimen van een oliespoor op de rotonde van de Julianalaan (N963) en de Prins Bernhardlaan.
Drenkeling Boven Oosterdiep Veendam

Toen men op de kazerne aankwam werd men eerst naar de Hendrik Werkmanhof (wijk Golflaan) gestuurd voor een automatisch brandalarm bij een particuliere woning. Ter plaatse bleek hier niets aan de hand te zijn.

Hierop ging men naar de Julianalaan. Het spoor dat men zocht was zeer klein waardoor men het maar moeilijk kon vinden. Toen ze even stonden te overleggen bij het waterschapsgebouw kwam er een prioriteit 1 melding binnen van een drenkeling aan het Boven Oosterdiep te hoogte van kapsalon Perdok.
Drenkeling Boven Oosterdiep Veendam

Ook de HV-1 en de duikers uit Groningen werden gealarmeerd. Ter plaatse gekomen op het aangegeven adres lag er inderdaad nog een persoon in het water. De brandweer wist de man op het droge te krijgen, waarop de man voor onderzoek in ambulance werd gebracht.

De man die naar alle waarschijnlijkheid te diep in het glaasje had gekeken wilde in de ambulance niet echt meewerken. Hierop werd de man door de politie gearresteerd en afgevoerd.

Na deze succesvolle redding keerde men opnieuw terug naar de Julianalaan alwaar men het '' spoor '' vond. De vervuiling was zo minimaal dat er hier geen verder inzet nodig was.
Drenkeling Boven Oosterdiep Veendam

Na ruim een uur en drie meldingen keerde men terug naar de kazerne


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....