Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijden onder invloed in dezelfde auto

Door op zaterdag, 15 maart, 2008 - 14:50

INVLOED - De politie heeft vrijdagavond- en nacht twee mannen voor rijden onder invloed aangehouden, die in dezelfde auto hebben gereden.

Allereerst liep de 23-jarige man uit Muntendam, de eigenaar van de auto, in de Havenstraat rijdend in zijn auto tegen de lamp. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,4 alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Enkele uren later werd een 21-jarige man uit Oude Pekela in dezelfde auto gecontroleerd. De Pekelder had de auto van de Muntendammer geleend. Ook hij bleek onder invloed te verkeren. Na de ademanalyse op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Bij navraag bleek dat de 21-jarige zijn rijbewijs in februari 2008, ook voor rijden onder invloed, had moeten inleveren. Hierop werd besloten om de betreffende auto in beslag te nemen.

De politie maakt proces-verbaal op. De zaken zullen aan de officier van justitie worden voorgelegd. Hij of zij zal bepaalt wat met de verdachten en de auto gaat gebeuren.

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....