Overslaan en naar de inhoud gaan

Scholieren praten over droge voeten

Door op donderdag, 9 juni, 2005 - 14:12
veendam - Leerlingen van het voortgezet onderwijs bewust maken dat er anders omgegaan moet worden met water. Dat is het doel van het onderwijsproject Droge Voeten dat woensdagmiddag in het waterschapshuis van Hunze en Aa's in Veendam werd afgesloten.

Leerlingen van het Wessel Gansfort College en Praedinius Gymnasium uit Groningen, Winkler Prins (Veendam) en Dollard College in Bellingwolde trakteerden de aanwezigen - veelal mensen die dagelijks met het onderwerp water te maken hebben - op zelfgemaakte presentaties. Speciale gast bij de deskundigen was RTL-weerman Peter Timofeeff.

Daarin probeerden de leerlingen onder meer duidelijk te maken wat de voor- en nadelen zijn van het inrichten van waterbergingsgebieden. Ferdi Doddema, Lizzy Zuidema, Paul Holtkamp en Lori van der Schoor van het Dollard College presenteerden het project Binnen Aa. Met dit plan, dat negen miljoen euro kost, moet de benedenloop van de Westerwoldse Aa tussen Nieuweschans en Nieuwe Statenzijl worden hersteld.

Het kwartet leerlingen bezocht voor zijn presentatie een voor- en tegenstander van dit project. Ook gingen ze op excursie naar het sluizencomplex in Nieuwe Statenzijl. ''En dat hebben ze allemaal zelf geregeld'', klonk het trots uit de monden van de meegekomen docenten. De leerlingen van de overige scholen hadden zich verdiept in het plan Meerstad in Slochteren, de Westerlandenpolder in Meeden en het Lauwersmeer. Nicole Meuge en Joke van Geffen van het Praedinius Gymnasium maakten veel indruk met hun presentatie 'Water een lust voor het Lauwersmeer'.