Overslaan en naar de inhoud gaan

wildervank open dart kampioenschap 2008

Door op vrijdag, 15 februari, 2008 - 21:20
DARTEN - Afgelopen zaterdag is in Party Zalencentrum Boelens in Wildervank het zevende Wildervank Open gehouden. Helaas namen slechts 30 darters deel (vorig jaar nog 65) maar het was wel een geslaagd toernooi.

Slechts 1 dame schreef zich in waardoor een dames toernooi niet kon worden gespeeld, maar Harma Laan weerde zich in het hoofdtoernooi goed en met het behalen van de eerste plaats in de verliezersronde was de 21-jarige thuisdarter uiteraard ook zeer tevreden. Ze won deze podium finale nipt met 3-2 van de pas 16-jarige Raymond Visser uit Groningen, die na een 1-0 acherstand een 2-1 voorsprong niet in winst kon omzetten.

Ook voor het jeugdtoernooi waren slechts vier inschrijvingen en ook zij speelden mee in het hoofdtoernooi. De twee verst gekomen jeugdspelers speelden uiteindelijk ook op het podium de jeugdfinale. Deze ging tussen Lars Keizer (15) en Stephan Oorthuis (15) beiden lid van de Boelens Darts Vereniging. Lars was zijn zenuwen beter de baas dan Stephan en hij won daardoor met een overtuigende 3-0 de juegdfinale.

In het heren toernooi werd minder sterk gespeeld als andere jaren, maar fraaie scores en uitgooien waren zeker weer aanwezig (o.a. 160 uitgooi van Kevin Mulder). De finale ging uiteindelijk tussen dezelfde Kevin Mulder (Oude Pekela) en naamgenoot Ronnie Mulder (Veendam). In een best of 3 sets (3 legs) wedstrijd was het een grillige ontmoeting. Ronnie Mulder won vrij eenvoudig met 2-0 de eerste set. Echter Kevin leek in de tweede set alle schroom van zich te hebben afgegooid en haalde deze ook met 2-0 binnen. De beslissende derde set moest de kampioen gaan bepalen. Kevin won zijn eigen eerste leg en ook Ronnie won zijn eigen tweede leg. Met een 1-1 stand lag de finale geheel open, maar in de laatste leg gooide Kevin vanaf begin sterk en haalde deze overtuigend binnen. Hierdoor werd hij de nieuwe Wildervank Open Kampioen met 2-1 in sets (2-0, 0-2, 2-1).

De strijd om plaats 3 en 4 werd met 3-0 gewonnen door Danny Stalman ten koste van Michel de Vries.

Op zondag 23 februari zal in Boelens de eerste singel ranking worden gespeeld in de DOC ORTHOPEDIE ranking van 2008. (zie www.zalencentrum-boelens.nl)

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....