Nieuws

Een mooie lentedag in Veendam
REACTIE - Vrijdag 8 februari was een heerlijke dag om lekker buiten te zijn. Het leek wel een zonovergoten lentedag, en bij sommige mensen gaat het dan kriebelen.
Onderweg kwam onze fotograaf deze mannen tegen, die weer eens hun metalen kogels hadden opgepoetst voor een spannend spelletje Jeules de Boules, in het centrum van Veendam. De Jeules de Boulesbaan is gelegen tegenover de Nederlands Hervormde Kerk en wordt, zolang die er al ligt, intensief benut. Het geeft de balspelers de nodige ontspanning door met hun metalen kogels de tegenpartij af te troeven, door zo dicht mogelijk bij de But (het kleine balletje) te komen.


Na enige jaren blijkt, dat de huidige baan niet meer toereikend is voor alle bezoekers, van het steeds populairder wordende balspel uit Frankrijk. Men is gaan vragen bij de gemeente of een uitbreiding van de baan met anderhalve meter gerealiseerd zou kunnen worden. Er zijn diverse voorstellen gegaan richting de gemeente, zelfs met een persoonlijk bezoekje, maar tot op heden heeft de gemeente nog niets van zich laten horen. De spelers wachten intussen maar af, of er in de toekomst nog een reactie komt van de gemeente.  Reactie Plaatsen Of Bekijken....