Sport

BV Veendam - BVO Omniworld 1-1
Tekst: Jacob Kuipers
Foto's: Actafotografie

Weer geen overwinning voor BV Veendam

LANGELEEGTE - Het zoet der overwinningen wil maar niet komen voor BV Veendam. Ook in het thuisduel tegen BVO Omniworld konden de Veendammers niet imponeren. Vooral het eerste bedrijf, konden de geelzwarten geen vuist maken. De ploeg van oefenmeester Joop Gall speelde heel slecht en ze kregen geen enkele kans.
Doelman Mark Zegers van de bezoekers had dan ook niks te doen. De ploeg van oefenmeester Peter Boeve en assistent-trainer Peter van Vossen was de betere ploeg, maar dan kan ook snel, als je de verrichtingen van BV Veendam in ogenschouw neemt.


De thuisclub mocht blij zijn dat doelman Barry Ditewig in een goede vorm stak, want hij behoedde zijn ploeg voor een grotere afstraffing. Halverwege deze eerste part kwam Omniworld verdient op een voorsprong toen Veendam-speler Vicente in de fout ging en Diangi Matusiwa
scoorde: 0-1. En ook Mulders was namens Omniworld gevaarlijk met een kopbal.
Voor Veendam ging de rust dan ook in met een flinke deceptie.


Na de thee kwam een agressief Veendam uit de kleedkamers. Joop Gall greep in om Erwin Buurmeijer en Angelo Zimmerman (net uit Florida vertrokken) in het veld te sturen voor Arjan Postma en Age Hains Boersma. Na 70 minuten gooide Joop Gall een derde troef in de Veendammer arena. Angelo Cijntje mocht proberen (na 20 uur vliegen) Veendam in beter vaarwater te brengen. De Veendammers waren weliswaar iets beter, maar de toeschouwers waren ook weer in deze wedstrijd de verliezers. Er bleef niks anders over, dan een gelukkige goal van Mark Veldmate (1-1) en voor het overige was het de jarige doelman Mark Zegers een geweldige sta-in-de-weg voor BV Veendam.


Bijna had Ewald Koster zijn ploeg op voorsprong gekopt, maar de jarige job Zegers voorkwam dit met een geweldige safe. Maar in de allerlaatste minuut was het Omniworld-speler Wesley Zandstra, die op 2 meter afstand stond van doelman Barry Ditewig, maar hij schrok zo van de Veendammer doelman, dat hij hoog over schoot. Voor beide ploegen stelt dit gelijkspel niks voor.
Omniworld dat goed bezig is in de vijfde periode en voor BV Veendam is de zesde periode belangrijk.


De uitslag van 1-1 is overeenkomstig met het spelbeeld van beide ploegen op het drassige veld van Veendam. Na de laatste
11 wedstrijden staat Veendam nog steeds zonder een overwinning.
  Reactie Plaatsen Of Bekijken....