Nieuws

Turkse dans, gitaar en eten in de bibliotheek Veendam.
Ter gelegenheid van de boekpresentatie Turken van Veendam organiseerden de openbare bibliotheek, welzijninstelling Compaen en de gemeente Veendam een aantal leuke aktiviteiten.

In de bibliotheek konden kinderen woensdagmiddag deelnemen aan workshops waarin het land Turkije centraal stond.


Er kon Turks gekookt worden met Angela Prins van kinderkookcafe Stamppot Jansen. Nu eens niet bij haar thuis maar Angela had de potten en pannen meegenomen naar de bibliotheek en daar konden telkens 15 kinderen een uur lang lekkere Turkse hapjes maken.

Deniz Pausin is sasspeler. Een sas is een Turkse gitaar, ziet er anders uit en klinkt ook anders. Kinderen konden tijdens de workshops kennismaken met dit instrument.


Leerlingen van het Alfa - college, afdeling toerisme verzorgden enkele workshops Turkse volksdans.

Leerlingen van het VMBO bezochten vandaag een workshop met de schrijfster Karin Hilterman. Zij heeft een aantal boeken geschreven waarin de Turkse cultuur centraal staat.


Woensdagavond was er in de bibliotheek nog een discussieavond rond het thema: Geef kleur aan de opvoeding met een inleiding door Karin Hilterman, voor opvoeders en andere belangstellenden.

Alle basisscholen kregen woensdagochtend een exemplaar van het boek en voor alle leerlingen van groep 8 een lesbrief.


De fototentoonstelling in de foyer van de bibliotheek is ook nog het komend weekend en volgende week te bezoeken.Zie link hier over activiteiten


Zie link hier over boekpresentatie.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....