Sport

Uitzonderlijk resultaat veendammer judoka's


2de van Links Roan Plagge

JUDO - Judoka's Roan Plagge en Wouter Pol hebben afgelopen zaterdag voor een bijzonder resultaat gezorgd. Op het zeer sterk bezette toernooi in Vlaardingen wisten beide judoka's de titel te veroveren. Het toernooi in Vlaardingen is door de Judobond Nederland aangemerkt als een meetmoment voor het Europees Kampioenschap -17 jaar in Rusland.

Roan Plagge was in topvorm en winst na winst op de sterke Duitse Klein al zijn volgende wedstrijden met een vol punt te winnen. In de finale scoorde hij na 1 minuut een schitterend punt en pakte daarmee verdiend de titel in de klasse -50 kilogram.
2de van Links Wouter Pol

In de klasse -66 kilogram liet Wouter Pol een erg goede indruk achter. In een zeer sterk bezette klasse behaalde hij de halve finale met aan viertal prima overwinningen. De halve finale werd binnen een minuut gewonnen met een vol punt en in de finale wist Wouter maar liefst 4 goede scores te maken en wist ook hij verdiend de titel binnen te halen.

Trainer Marcel Joling rept over een topprestatie van zijn judoka's. Beide judoka's doen volop mee in de plaatsing voor het Europees Kampioenschap en dat is voor een relatief kleine club als Judoschool Veendam natuurlijk erg bijzonder. De trainingsarbeid begint zijn vruchten af te werpen ook getuige de goede klasseringen van de jonge judoka's Donne de Vries en Rob Nijmeijer. Donne wiste een goede vijfde plaats te behalen, Rob behaalde een negende plaats in de klasse -60 kilogram.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....