Nieuws

WP talentenjacht Veendam groeit jaarlijks en blijft boeien


De groep MELLOW winnaar WP talentenjacht te Veendam

Een verslag van: ghd-photography en Willem van der Werf

TALENTENJACHT - Maar liefst honderdzes leerlingen, verdeeld over vijfentwintig groepen hadden zich aangemeld voor de jaarlijkse Talentenjacht Populair van de scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam afgelopen vrijdagavond.


Het niveau van de deelnemers lag al in de voorrondes van de TJPOP 2008 erg hoog. Voor de jury een moeilijke taak om te bepalen wie er doorgingen naar de finale. Uiteindelijk zijn veertien deelnemende groepen geselecteerd. De groepen die het (soms net) niet hebben gered, zijn gestimuleerd om vooral door te gaan en het in de toekomst nog eens te proberen.


De WP Talentenjacht Populair bood een heel afwisselend programma met hele grote en hele kleine groepen, van 3 drummers tot en met een groovy rapnummer.

Achtereenvolgens traden op:

The Rockpolice met de bandleden Maarten Moorman, Erwin Bouwmeester, Levi halbersma en Daan Smeenge.

Het duo Anja & Milou met Milou Luitjens en Anje Knotnerus


Het duo Bonnie en Chrissy - met Bonnie Bloem en Chrissy Kettler

Leon & Harko - Leon Brink en Nanko Meiborg

Life Exit bestaande uit Aninka Bomborova, Pauline Schermer en Patrick van der Werf


Een band zonder naam bestaande uit Sanne Simons, Femke de Groot, Sasja de Vos, Natasha Douglas, Maxime Scheurs, Kim van Driel, Elisah Samallo en Fleur Elverding

De groep Denneappel met Bas van den Heuvel, Ezra Halbersma en Aaron van de Hulst

De groep Gibberish met Yanike Sophie, Nico Hulsebos, Marjolein van der Meulen, Nynke van der Meulen, Karen Dankers, Ilse Dankers, Eva Bos, Toska Kieft, Karin Ronde en Willemiek Fikkers.

Chunk o'Funk met Jesse de Vries, Walter Landlust, Ezra Halbersma, Dirk Blaauw en Victor Vilerius


Anna & Friends met Christiaan Hoiting, Steven Hanemaaijer, Thomas Bos, Loek Nijsten en Anna Noorda.

Ready Made met Christiaan Hoiting, Steven Hanemaaijer, Thomas Bos, Loek Nijsten en Annaloes Schuren.

Free Minded met Steven Hanemaaijer, Loek Nijsten, Christiaan Hoiting, Teun Bartelds, Ferdi Veldhuis en Alexander Hensen.

De band Mellow met Vera Pentinga (zang), Toska Kieft (achtergrondzang) , Eva Bos (achtergrondzang), Kasper Talens (bas), Tammy Rompas (drums), Margot van Aken (toetsen), Marion Wind (saxofoon), Anne-Marije Hoogendijk (saxofoon), Jorik Berkepas (saxofoon)


Het laatste optreden van de avond de groep Hit the Bottle met Karen Dankers, Tammy Rompas, Anneloes Schuren, Lotte Kroon en Claudia Takens.

De opening werd verzorgd door Maarten en Willem en door dansgroep Difaya.

Verder was er nog een optreden van een goochelact met Victor Eilering en Maaike Perdok. Een introductie over het thema van het Examenfeest 2008 door o.a. Selin Ozturk, een filmpje over het Mingo-feest georganiseerd door de Jongerenraad gemeente Veendam en een "Ode aan de TJPOP-band" bestaande uit oud-deelnemers en winnaars.


PRIJZEN
Het was voor de jury moeilijk om tot een keuze te komen, gezien het talent dat er op de WP rondloopt. Gelukkig slaagde de jury er toch in om een winnaar aan te wijzen.

De eerste plaats was voor de groep MELLOW met het nummer Into My Soul

De tweede plaats was voor Ready Made en speelden 2 nummers It Takes Two en Nine Crimes

Op de derde plaatst eindigden Chunk o'Funk met een medley van nummers van de groep Artctic Monkeys

The Rockpolice won de bandchoaching prijs en waren de jongste deelnemers aan de talentenjacht.


JURY
In de jury van de Talentenjacht Populair zat o.a. ook Jan Kuiper, gitarist van o.a. Five Great Guitars en Groovemasters en leider van de Stichting Jungle Warriors.

Jan Kuiper is in de provincie Groningen op zoek naar jongeren die talent hebben en daar iets "meer" mee willen doen, dan een eenmalig optreden op school!

De stichting heeft (met subsidie van o.a. de provincie) een project opgezet en biedt jong noordelijk muziek en danstalent (popgroepen, singer songwriters, instrumentalisten, dansgroepen, ensembles) de mogelijkheid een coaching traject te volgen in de periode februari 2008 t/m juni 2008.


Dit project "MUSIC MATCH2 TALENT TOUR" bestaat uit:

AUDITIE
(nivo talent onderzoeken, tips voor lessen/workshops etc.)

COACHINGSPLAN
(wanneer workshops, tijdsplan, wie-wat-waar etc.)

COACHING TRAJECT
(repeteren, soundcheck, organisatie optreden etc.)

DEELNAME AAN DE "MUSIC MATCH2 TALENT TOUR" (MEI 2008)


MUSIC MATCH
De talenten krijgen de mogelijkheid om in mei tijdens de tour (minimaal 6 concerten) op verschillende podia in stad en provincie op te treden.
Mogelijke speelplekken zijn de Oosterpoort in Groningen, Kielzog in Hoogezand,
vanBeresteyn in Veendam, de Kwinne in Stadskanaal, de Molenberg in Delfzijl en Punt 1 in Leek.

Er is een afsluitend concert tijdens het Ruigeland Festival in Grijpskerk, begin juni 2008 of nader te bepalen locatie in de provincie Groningen. Vorig jaar was in de Oosterpoort in Groningen de afsluiting van MUSIC MATCH.
The Rockpolice de jongste deelnemers

Ook na de coaching en het slotconcert is er nog steeds contact mogelijk met de Jungle Warriors (extra support, muziek en business, PR, techniek, workshops, in contact brengen met professionals of talenten in Groningen-Nederland etc.)

Vrijdagavond ging het dus niet alleen om de "eer of eeuwige roem op de WP". Wie weet worden de deelnemers aan de taltentjacht uitgenodigd voor een vervolg. In principe komen alle deelnemers daarvoor in aanmerking, ongeacht een prijs of niet: als solist, als groep of als positief opvallende deelnemer van een groep.Voor meer foto's van ghd-photography, zie ons fotoalbum.


Voor meer foto's van Willem van der Werf, zie ons fotoalbum.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....