Nieuws

Waarschuwing RDW: brieven van garages mogelijk met onjuiste APK-datumWaarschuwing door RDW
Gebruik de APK-herinneringsbrief van de RDW: brieven van garages mogelijk met onjuiste APK-datum

APK - Eigenaren van benzineauto's die in 2005 nieuw zijn toegelaten hoeven hun auto pas in 2009 voor het eerst APK te laten keuren. Om autobezitters er aan te herinneren dat de datum nadert waarvoor een auto APK-gekeurd moet zijn, verstuurt de RDW zes weken van tevoren een herinneringsbrief. Niet alleen de RDW doet dat. Ook garages waar auto's in onderhoud zijn doen dit. Gebleken is echter dat een deel van deze garages hierbij geen rekening heeft gehouden met de nieuwe APK-frequentie die sinds 1 januari 2008 geldt. Deze is voor auto's die op benzine rijden gewijzigd van een eerste APK-keuring na drie jaar en vervolgens elk jaar, naar een regime van respectievelijk na vier jaar en vervolgens twee keer twee jaar en daarna elk jaar.

Zo moeten benzineauto's die in 2005 voor het eerst op de weg zijn gekomen in plaats van in 2008 pas in 2009 voor het eerst naar de APK-keuring. Bezitters van deze auto's hebben dan ook geen herinneringsbrief ontvangen van de RDW. Bij een aantal garages en keuringsstations zijn nog niet alle systemen op de nieuwe frequentie aangepast waardoor ten onrechte herinneringsbrieven zijn verstuurd. Dit wekt verwarring bij betrokken autobezitters.

De RDW verstuurt aan alle eigenaren van auto's die in de oude situatie in 2008 een keuring hadden moeten ondergaan binnenkort een brief met informatie over de wijzigingen en de nieuwe keuringsdatum. De RDW verwijst verder naar de eigen APK-herinneringsbrief en de website www.rdw.nl waarop meer informatie is te vinden over de juiste APK-datum en de nieuwe APK-keuringsfrequentie.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....