Nieuws

Jongerenwerk uit Veendam wint prijs
PRIJS - Het jongerenwerk van Compaen en de werkgroep van Youth Xplosition hebben afgelopen dinsdag (22-01-08) de 2e prijs gewonnen bij de provinciale voorronde van de Richard Krajicek Foundation awards. De RKF-awards zijn bedoeld om organisaties die zich inzetten op sportstimulering voor jongeren te belonen voor hun inspanningen.

Youth Xplosition is een straatsport evenement dat elke zomer, sinds 2006, wordt georganiseerd door een groep jongeren. Dit alles gebeurd onder leiding van het jongerenwerk van Compaen. Afgelopen jaar was het weer een spektakel in Borgerswold, op en rond de skatebaan. Skateboarden, inline skaten, Bmx-en, Breakdance, Panna, Basketbal en veel meer ingredienten maakten van die dag een sportieve beleving voor de Veendammer jongeren.


"Jongeren komen te vaak negatief in het nieuws, aan dit soort postieve initiatieven mag wel wat meer aandacht gegeven worden en dat is waarom ik het project heb opgegeven voor de RKF-awards".

Helaas zat een 1e plaats er niet in, dus geen landelijke finale voor ons.. De 1e plaats is gegaan naar "Kids United", een gezin die een voetbalvereniging voor gehandicapte kinderen heeft opgericht. een nobel doel dat we het bahalen van een finaleplek van harte gunnen. Wij wensen de mensen van "Kids United" veel succes op de landelijke finale in Ahoy..


Nogmaals dank aan alle sponsoren en het B(uurt) O(nderwijs) S(port)-fonds voor het mogelijk maken van Youth Xplosition!

Voor meer info zie:
http://www.nji.nl
http://www.krajicek.nl/rkfaward/


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....