Nieuws

Winkler Prins helpt aankomende studentenWINKEL PRINS - Als alles goed gaat verruilen leerlingen uit havo-5 en vwo-6 dit jaar hun school voor een nieuwe opleiding. Dit roept voor de examenkandidaten veel vragen op: Hoe moet ik straks mijn studie aanpakken? Hoe zit het met de studiefinanciering? Kan ik rondkomen van mijn geld? Welke studievaardigheden zijn belangrijk? Hoe kom ik aan passende woonruimte? Vragen over onderwerpen waar de leerlingen van havo 5 en vwo 6 binnenkort mee te maken krijgen. En niet alleen zij, maar ook hun ouders en verzorgers zitten met veel vragen, vooral als dit het eerste kind is dat gaat studeren.

Om meer duidelijkheid te krijgen organiseren de decanen mw. Kap en mw. Oolders van het vwo en havo van de Winkler Prins in Veendam een voorlichtingsavond op 6 februari van 19.30 tot 21.30 uur aan de J.G. Pinksterstraat 26.

Verschillende instellingen verlenen hun medewerking aan deze voorlichtingsavond. De IB-groep geeft uitleg over de studiefinanciering en prestatiebeurs. De Volkskredietbank Appingedam tipt de leerlingen over hoe ze rond kunnen komen met hun budget. Voorlichters van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen geven informatie over studeren in het universitair en hoger onderwijs, leggen uit welke studievaardigheden voor de aankomende studenten belangrijk zijn en wat het verschil is met de middelbare school. De Rechtswinkel Groningen, afdeling huurrecht, wijst de jongeren erop waar ze op moeten letten als ze op kamers gaan wonen; geven informatie over huurcontracten en andere nuttige informatie.

Dat de voorlichtingsavond in een behoefte voorziet, blijkt wel uit de grote belangstelling die hiervoor is bij de aankomende studenten en hun ouders of verzorgers. Zij hopen die avond aan antwoord te krijgen op de vele vragen rondom studeren en alles wat er meer bij komt kijken


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....