Overslaan en naar de inhoud gaan

Schmaal verkoopt Touch Radio aan Waterstad FM

Door op zaterdag, 28 mei, 2005 - 13:57
veendam - Henk-Jan Schmaal heeft zijn in Veendam gevestigde FM-zender Touch Radio verkocht aan Waterstad FM. Schmaal vindt dat hij onvoldoende slagkracht heeft om van zijn radiostation blijvend een goed product te kunnen maken. "Bovendien heb ik het na acht jaar wel gehad en ga ik op zoek naar iets nieuws."

Touch Radio is een volledig geautomatiseerd radiostation, dat alleen door Schmaal wordt gerund. In het weekeinde wordt voor het maken van programma's een beroep gedaan op vrijwilligers. "De link met Waterstad FM was snel gelegd", zegt Schmaal. "Beide radiostations hebben veel met elkaar gemeen voor wat betreft muziek, doelgroep en uitstraling."

Waterstad FM noemt zichzelf de gezelligste van het Noorden en was al te ontvangen in Friesland en de Noordoostpolder. Door de overname van Touch Radio medio juni, komen daar Groningen en Drenthe bij. Eigenaar Nico Silvius zegt dat hij in aanvulling op het bestaande programma van Touch Radio elk half uur regionale nieuwsbulletins gaat uitzenden.

Begonnen als Radio Oost-Groningen, werd de naam veranderd in Touch Radio nadat Henk-Jan Schmaal in mei 2003 drie FM frequenties binnen wist te slepen. De zender kreeg zo een bereik van bijna 700.000 luisteraars in Groningen en Drenthe.