Nieuws

Pervinzioale SchriefwedstriedSCHRIEFWEDSTRIED - Ook in 2008 wordt de Schriefwedstried weer georganiseerd. In samenwerking met de Stichting Grunneger Toal en het Huis van de Groninger Cultuur organiseren de Groninger bibliotheken de 'pervinzioale schriefwedstried'. Iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. Gedichten, verhalen, toneelstukken en liedjes. Alles mag, zolang het maar in de streektaal is.

Het doel van de wedstrijd is om het actief gebruik van de Groninger taal te stimuleren en te promoten. Het initiatief is een aantal jaren geleden ontstaan bij enkele Groninger gemeenten. Komend voorjaar staan ook de bibliotheken in het teken van de Groninger taal.

Inzendingen

Bijdragen kunnen worden ingeleverd 1 maart 2008 bij de bibliotheken in Menterwolde, Pekela en Veendam. Digitaal inleveren kan ook, via www.mijneigenbibliotheek.nl. Op deze website en in vanBeresteyn zijn de wedstrijdvoorwaarden te verkrijgen.

Slotavond van Menterwolde, Pekela en Veendam

De finale en de feestelijke prijsuitreiking voor de winnaars uit het bibliotheekcluster Menterwolde-Pekela-Veendam vindt plaats op woensdag 23 april 2008 in het theater van het Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Aanvang is 19.30 uur.

Provinciale finale

De winnaars van het cluster Menterwolde-Pekela-Veendam gaan door naar de provinciale finale.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....