Sport

Scheidsrechter Eric Braamhaar naar WildervankVoor meer informatie en de doelstelling van deze avond zie de website:
wildervankinsite.nl

Scheidsrechter Eric Braamhaar uit Enter houdt op maandag 28 januari 2008 een lezing in de kantine van de voetbalvereniging Wildervank. De avond begint 20.00 uur. De 41-jarige international vertelt die avond over zijn ervaringen als scheidsrechter. Aan de orde komen ondermeer de besluitvaardigheid-, overwicht-, kritiek- en de onafhankelijkheid als scheidsrechter. Als je deze onderdelen van een scheidsrechter onder de knie hebt, dan kom je in de maatschappij een heel eind. Dus deze lezing gaat veel verder, dan hetgeen zich op het veld afspeelt. Met andere woorden: jouw persoonlijkheid ontwikkelen en ook sporten.

De laatste weken staan de betaalde scheidsrechters veelvuldig in de spotlights. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. De televisie en de kranten zorgen er voor dat alles in detail belicht wordt. En daarna moeten de scheidsrechters zich verantwoorden. En dat is een onoverkomerlijke zaak, want de fluitist moet alles en 1 seconde beslissen. Natuurlijk worden ze goed betaald en ze moeten ze er heel veel voor doen om het tot national- of internationaal scheidsrechter te schoppen. Dus medelijden hoef je niet met ze te hebben, want ze worden na een akefietje, altijd goed opgevangen en beschermd.

Dit integenstelling tot de amateurscheidsrechters, die bij tijd en wijle volgelvrij verklaard worden op en rond het veld. Om altijd goede beslissingen te nemen valt niet mee, want het is en blijft mensenwerk.

Iedereen kan zijn of haar voordelen hiermee doen en de toegang is gratis op deze avond.