Sport

BV Veendam komt sterk terug tegen FC Zwolle
Tekst: Jan Kanning
Foto's: actafotografie.nl

LANGELEEGTE - Voor de fans was er vrijdagavond weer veel te beleven aan de Langeleegte. BV Veendam haalde een verdiende remise in de stromende regen tegen FC Zwolle. Na een 0-2 achterstand in de rust wist de ploeg van Joop Gall een 2-2 remise te bewerkstelligen door twee strafschoppen te benutten die door de met kaarten strooiende arbiter Sanders werden gegeven.


In de eerste helft moest BV Veendam toezien hoe FC Zwolle de kansen beter wist te benutten. BV Veendam raakte wel een keer de lat maar kwam niet tot scoren. Dat deed FC Zwolle wel en na een half uur bracht Danny Holla de Zwollenaren op een 0-1 voorsprong. Voor rust werd het ook nog 0-2 toen Marcel Kleizen doelman Barry Ditewig verschalkte. Het leek er donker uit te zien voor de formatie van Joop Gall maar de thee deed wonderen.


Vol strijd ploegde BV veendam zich een weg op het zoppige veld richting het doel van Diederik Boer die steeds meer werk te doen kreeg. Al snel kreeg BV Veendam de aansluiting toen Mike Derlagen een overtreding maakte in de zestien en arbiter Sanders de bal op de stip legde. Angelo Zimmerman schoot feilloos raak 1-2. Derlagen mocht met rood vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. De Veendammer zetten alles op de aanval en FC Zwolle kwam er amper meer uit. Doelman Ditewig kon dan ook bijna werkloos toezien. Ook de 2-2 kwam uit een strafschop en Afonso die was ingevallen voor Boersma schoot de bal in de voor Boer verkeerde hoek. Met nog ruim tien minuten op de klok zette Veendam alles op alels om de zege toch nog binnen te slepen, In een hectische slotfase waarin arbiter Sanders de weg helemaal kwijt was kwam BV Veendam er op een bijna onbespeelbaar veld niet meer door. In de blesssuretijd ontstind er nog een opstootje waar van beide kanten werd geduwd en getrokken. Sanders wees Mile Krstev als boosdoener aan en gaf rood aan de Veendam-speler. Daarmee was Sanders zijn kaarten festival kompleet want maar liefst zeven FC Zwolle spelers kregen geel en Buurmijer en Schaken van BV Veendam.


Met de 2-2 remise kon uiteindelijk iedereen vrede hebben. Volgende week vrijdag speelt BV Veendam opnieuw thuis. Dan komt ADO Den Haag op bezoek aan de Langeleegte. De aftrap is zoals gebruikelijk om 20.00 uur.  Reactie Plaatsen Of Bekijken....