112

Gaslek Burgemeester Bosscherstraat Veendam
Een verslag van: Gerard Dekens, Michael Huising en Dennie Gaasendam.

GASLEK - Vrijdagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een Gaslekkage in de Burgemeester Bosscherstraat

Brandweer en politie rukten met groot materieel uit naar een blok seniorenappartementen aan de Burgemeester Bosscherstraat.


De politie heeft de Julianalaan in een rijrichting gestremd en de Bosscherstraat is deels in beide richtingen gestremd. Tevens is de supermarkt Lidl grenzend aan het Boven Oosterdiep korte tijd ontruimd geweest .


Met behulp van twee stralen lage druk heeft de brandweer het gas neergeslagen zodat het zich niet verder kon verspreiden.


Een medewerker van Essent die korte tijd later arriveerde had de afsluiter snel getraceerd waarna de buis werd afgesloten. Nadat het gevaar was geweken keerden de voertuigen van de Veendammer brandweer weer terug naar de kazerne.


Medewerkers van Essent hebben daarna de buis hersteld. De huizen aan de Burgemeester Bosscherstraat waarachter het gaslek ontstond worden momenteel verbouwd tot woonvoorziening voor Limor Switch. Mensen die in een ''multi problem'' situatie zijn terecht gekomen kunnen hier terecht voor woonruimte onder begeleiding.

Momenteel is deze opvang nog gevestigd aan de Greidhoek te Wildervank, in het voormalige asielzoekers centrum.


Voor meer foto's, zie onze foto album.


Reactie Plaatsen Of Bekijken....