Sport

Zweedse ruiter klopt Jur Vrieling tijdens het CH Veendam


Zweedse ruiter Niklas Arvidsson

ZUIDBROEK - De Zweedse ruiter Niklas Arvidsson eiste vrijdagavond de overwinning op in de 1.40-rubriek tijdens het CH Veendam. In de spannende barrage, waarvoor zich acht van de vijftig combinaties hadden geplaatst, wist de 35-jarige Zweed Jur Vrieling uit Holwierde achter zich te laten. Arvidsson won met de negenjarige hengst VDL Empire (Emilion x Lord Calando) van Wiepke van de Lageweg uit Beers.

Arvidsson is voor het eerst in zijn loopbaan van de partij in Zuidbroek. "Het hotel kende ik wel, maar dit evenement niet", aldus de sympathieke Zweed, die in zijn vaderland vier hengsten van de VDL Stud in training heeft. De door stal 't Heechhiem in Bergum gefokte hengst is zijn belangrijkste troef. Empire was als zeven- en als achtjarige het beste paard van Zweden. Inmiddels acteert hij zeer verdienstelijk op 1.50-niveau. Voor het toch wel pittige 1.40-parcours in de Eurohal in Zuidbroek draaide hij z'n hand dan ook niet om.

Parcoursbouwer Marinus Vos had het de ruiters niet gemakkelijk gemaakt. Vooral de tweede hindernis in de barrage, een steilsprong op de lange zijde, bleek een echte scherprechter. Jur Vrieling was de eerste die ook in de barrage alle hindernissen in tact liet, al had hij z'n handen meer dan vol aan de felle KM Sorrento. Het rijdier ging regelmatig het gevecht aan met zijn ruiter. ,,Ik heb daarom niet voluit gereden. Achteraf denk ik dat ik verstandig heb gehandeld", aldus Vrieling, die werd gehuldigd voor het feit dat hij voor de 25e keer deelneemt aan het evenement.

Voor een aantal Noordelijke ruiters bleek de opgave vrijdagavond te zwaar.
Suzanne Tepper uit Veendam maakte drie fouten met Riadne Velvet, evenals Weite Oldenziel uit Gieten met Olivi en Angelique Hoorn uit Wanneperveen met Relinda.
De jonge Sander Naber uit Holsloot hoorde twee balken neerploffen. Tepper is al zeker van deelname aan de Grote Prijs vanavond, vanwege haar tweede plaats donderdagavond laat met Sensation.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....