Sport

Zuidbroek wint snorkelbokaal 2007
SNORKEL - VG Diving Zuidbroek heeft diverse locaties waar les wordt gegeven.

Die mensen zien elkaar eigenlijk alleen in het buitenwater seizoen wanneer gezamenlijk gedoken wordt. Om die onderlinge contacten te vergroten kun je verschillende dingen doen. Een daarvan is de jaarlijks terugkerende Snorkelbokaal. Waar bij de diverse teams "strijden"om de fel begeerde snorkel trofee.


Dat strijden wordt gedaan door allerlei ludieke spelletjes te spelen. Traditioneel daarbij is het emmer lopen,waarbij het team om de beurt probeert om zover mogelijk, onder water, twee zware emmers te verplaatsen. Tijdens dit evenement waren er weer nieuwe spelletjes bedacht. Zoals, onder water ballonnen op blazen en dicht knopen, waarbij de totale omtrek van alle opgeblazen ballonnen telt. Een heel parcours onder en over drijf lichamen, door de waterglijbaan en weer terug. Met een duikhandschoen aan, onder water, een knikker uit een bakje halen en daarmee terug zwemmen. Springen op een drijf lichaam en daarmee heel snel naar de overkant, daar een voorwerp pakken waarna je heel snel door je teamleden wordt teruggetrokken.


In plaats van steltlopen had men nu een spel verzonnen waarbij je op twee omgekeerde emmers onder water moest gaan lopen. En als slot een estafette waarbij ieder team een drijf lichaam met daarop een koffiebekertje met een pingpong balletje erin heen en weer moest brengen,zonder dat te laten vallen. Het uiteindelijk winnende team was ook dit jaar weer het team uit Zuidbroek met als ploegleider Mirjam Metus. Onder bezielende leiding van de Generaal Coach Bert v.d. Veen.  Reactie Plaatsen Of Bekijken....