Overslaan en naar de inhoud gaan

Bart Kloosterhuis gaat als eerste Veendammer van 2007 het nieuwe jaar in

Door op woensdag, 2 januari, 2008 - 21:05

Tekst: Jacob Kuipers.
Foto's: Willem van der Werf.


AMBASSADEUR - De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Veendam, dat gehouden werd in cultuurcentrum Van Beresteyn, stond volledig in het teken van de Veendammer van het jaar. Na de vele lofuitingen van ondermeer burgermeester Meijerman en jury voorzitter Harrie Prins, kwam het hoge woord er uit. Bart Kloosterhuis (59) werd gekozen tot Veendammer van het jaar. De filmmaker, tekstschrijver, fotograaf en presentator van de kabelmagzine Lokaal TV was er even beduusd van, toen zijn naam viel. Kloosterhuis, die de bescheidenheid zelve is, was op dat moment aan het filmen en opeens moest hij in allerijl zijn ´speeltje´ verlaten en het podium op. Iets wat hij niet gewend is, want hij laat juist andere mensen voor zijn camera poseren.

De titel ´Veendammer van het jaar´ is door burgermeester en wethouders van de gemeente Veendam bedacht. B&W wilden zelf niet de zware taak van het jureren op hun schouders nemen, omdat ze er teveel bij betrokken waren en daarom hebben ze een onafhankelijke jury in het leven geroepen dat bestaat uit voorzitter Harrie Prins, Anneke Schober en Jos Kraan. De prijs van Veendammer ambassadeur houdt in, dat iemand zich belangeloos heeft ingezet voor de gemeente Veendam.

Het was gezellig en een drukte van belang in het cultuurcentrum Van Beresteyn en dat kwam mede doordat, de familieleden van de 21 gegadigden ook waren uitgenodigd. Er waren 50 inzenders en dus 21 kandidaten, waaronder televisiecoryfee Bart Kloosterhuis en aan zijn zijde zijn liefhebbende vrouw, die later er met de bloemen vandoor ging. Bart had alvast zijn mooiste outfit aangetrokken, want je kon immers nooit weten, ´hoe de bal rolt´.

Het bronzen beeldje dat Bart kreeg, als eerste Veendammer van het jaar, is ontworpen door kunstenares Christine Chiffrun en is 38 centimeter hoog. Burgermeester Meijerman reikte de Turfdurftoren uit, omdat Chiffrun niet aanwezig kon zijn, wegens andere verplichtingen. De groep Full Minties zorgden voor de muzikale omlijsting. Zie:www.fullminties.nl

Omdat Bart is afgekeurd wilde hij toch iets doen voor de maatschappij en dat valt zeer te prijzen. De zoon van een bloemist ging niet bij ´de pakken neer zitten´ en zette Veendam op de ´kaart´. De kabelmagazine draait 24 uur per dag en één maal in de maand wordt er een journaal met bewegende beelden getoond. En dat is te zien door alle abonnees van stichting kabelnet in Veendam.

Bart Kloosterhuis heeft deze titel met verve verdient en ook zijn vrouw moeten we zeker niet vergeten. Ook zij krijgt van Parkstadveendam de felicitaties. Want als je zo´n prestatie neerzet dan moet het qwa teambuilding wel zitten. Bart die vele jaren door dag en douw met zijn - ´grote liefde´ - camera op pad gaat en belangeloos de wensen van de Veendammer bevolking vervuld, verdient alle lof.

Het was altijd druk, druk, druk bij hem thuis. Als er bijvoorbeeld een belangrijke voetbalwedstrijd op de televisie was, dan had hij daar geen tijd voor. Rende vervolgens de trap op en ging weer aan het werk in zijn kleine zolder kamertje.

Dat was Bart ten voeten uit.

De show must go on.