112

man red kat uit boom
Een verslag van: Michael Huising en Willem van der Werf

TOPSTRAAT - Vanmiddag rond 15.00 uur werd de hoogwerker van Veendam naar de H.J.Topstraat gestuurd. Aan de achterzijde van nummer 72 zat een kat hoog in een boom te schreeuwen om aandacht.

Aangezien men met de hoogwerker niet op de plaats van het incident kon komen besloot men om terug te gaan naar de kazerne om een tankautospuit op te halen. Deze auto heeft een ladder op het dak waarmee men het dier wilde bevrijden.


In de tussentijd was de eigenaar van de kat ook op de brandweer afgekomen en ontdekte dat het om zijn kat ging. Hij besloot hierop zelf een reddingspoging te wagen en wel met succes.

De kat die i.v.m. vuurwerk niet buiten mocht wist gisteravond te ontsnappen. Waarschijnlijk is het beestje geschrokken van wat vuurwerk waarna hij de boom is ingevlucht.


Op het moment dat de gelukkige eigenaren met de kat op weg waren naar huis kwam de tankautospuit de straat inrijden. De eigenaar van de kat heeft verteld dat de kat inmiddels door hem zelf was gered. Hierop keerde de brandweer terug naar de kazerne.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....