Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer maakt lezers blij met een dood vogeltje

Door op dinsdag, 25 december, 2007 - 11:18

VEENDAMMER - Dat niet alle media altijd nauwkeurig met persberichten omgaan ondervond mevrouw Ina Smidtman. uit Veendam vorige week toen zij De Veendammer open sloeg.

In De Veendammer van dinsdag 18 december, pagina 40 staat met een grote kop: Gratis kaarten voor Kids Dora's piratenavontuur in Martiniplaza.

Voor Oma Ina reden om deze gratis kaarten voor haar kleinzoon te winnen.

De krant Het Weekblad bood 25 setjes van 2 kaarten aan. Daarvoor moest men meedoen aan een wedstrijd door een vraag te beantwoorden. Het antwoord moest op een briefkaart voor 19 december binnen zijn op het postadres van Het Weekblad in Groningen.

Wat De Veendammer bij het verwerken van de copy voor de krant niet meegenomen heeft is de datum waarop het artikel in De Veendammer verscheen en de datum waarop de briefkaarten binnen moesten zijn.

Oma Ina vroeg zich dan ook af hoe je binnen 24 uur een briefkaart op het adres van bestemming krijgt, daar TNT post er ook nog eens 1 of 2 dagen overdoet om de post te bezorgen.

Naar aanleiding van de een e-mail van oma Ina aan onze redactie hebben wij De Veendammer er op na gekeken en moeten oma Ina helaas gelijk geven. Ze is blij gemaakt met een dood vogeltje. De prijsvraag had een week eerder in De Veendmmer moeten staan en had iedereen een eerlijke kans om kaarten te winnen.

Na verder speurwerk door De Veendammer kwamen wij ook een artikel tegen met de kop: Helfferich vermoord. In het artikel schrijft de redactie van De Veendammer dat de dader donderdag 20 december wordt voorgeleid aan de rechtercommissaris. Sorry, redactie van de Veendammer. De voorgeleiding was een week eerder.

Een aantal weken geleden ging het ook al mis met de fietstocht die de fractie van Groen Links had georganiseerd. Toen stond de verkeerde dag in De Veendammer, de tocht was niet zaterdag zoals de krant schreef maar op zondag.