Overslaan en naar de inhoud gaan

Ubbo Emmius Veendam speelde de musical Blauwe Engelen.

Door op maandag, 24 december, 2007 - 07:12

Tekst: Bert Huizenga.
Foto's: Gerard Dekens.


MUSICAL - Donderdag 20 december brachten leerlingen van Ubbo Emmius Veendam de NCRV musical Blauwe Engelen in de theaterzaal van het cultuurcentrum vanBeresteyn. De zaal was tot op de laatste stoel bezet met leerlingen, familieleden, vrienden en vriendinnen en overige belangstellenden. Al eind september werd er begonnen met de voorbereidingen. Maar liefst 40 leerlingen en een aantal docenten waren hierbij betrokken, er werd in groepen gewerkt aan zang, dans, toneel, decor en techniek. Tevens werd er speciaal voor de musical een website gebouwd. In de musical werd ook ruimte gemaakt voor extra zang- en dansnummers, die weliswaar niet in de musical zaten, maar er goed in pasten.

Centraal in de musical stond het thema dat we niet langer moeten praten over wat er allemaal mis is met het klimaat, maar dat we in actie moeten komen en er voor zorgen dat het nu goed komt. Nu en niet later. Het Kyoto-verdrag en de klimaattop in Bali kwamen na lang onderhandelen en met veel moeite tot stand, nu de daden nog. Broeikaseffect en klimaatverandering, iedereen heeft het er over, maar als je echt wilt is er wat aan te doen! Of zoals de persoon Eddy uit de musical zei "Stop talking, start acting!".

Na anderhalf uur zingen, dansen en spelen zat de musical er op. Het publiek reageerde met een ovationeel applaus. Terecht, want de vele uren voorbereiding mondden uit in een uitstekende uitvoering.

Voor meer informatie kunt terecht op de voor de musical speciaal gebouwde website: www.kerstmusical-ubboemmius-veendam.tk

Voor meer foto's, zie onze foto album.

  Reactie Plaatsen Of Bekijken....