Nieuws

OSG Winkler Prins Talentenjacht voor Klassieke en Akoestische Muziek
Toska Kieft, Veerne Koops en Viktor Vilerius winnen WP Talentenjacht 2007.

TALENTENJACHT - Vrijdag 14 december organiseerde de OSG Winkler Prins voor de 15de keer een Talentenjacht voor Klassieke en Akoestische Muziek. Voor 250 toeschouwers traden 13 act op, in totaal waren er 30 deelnemers. De presentatie was in handen van Sanne Simons en Esther de Raad.


Toska Kieft (piano-dwarsfluit), Veerne Koops (zang) en Viktor Vilerius (gitaar) uit VWO-6 hebben de 15e Talentenjacht Klassiek-Akoestisch WP gewonnen.

Maar dat niet alleen! Zij zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de "Music Match2 Talent Tour", een initiatief van jurylid Jan Kuiper (gitarist "5 Great Guitars en Groovemasters") van de stichting Jungle Warriors uit Groningen. Samen met Anna Noorda (no.2) en enkele andere deelnemers, krijgen zij de kans om door professionals begeleid te worden naar optredens op diverse podia. In Veendam is dat vanBeresteyn (mei 2008) in samenwerking met de OSG Winkler Prins.

Enkele andere plaatsen waar het project (met subsidie van gemeentes en provincie) in samenwerking met scholen en buurtcentra wordt uitgevoerd: Hoogezand (Kielzog), Delfzijl (Molenberg) , Leek (Punt 1) en Groningen (Oosterpoort).


Voor de deelnemers lag de druk voor het optreden dus wat hoger dan andere jaren, maar de meeste deelnemers sloegen zich er goed doorheen.

Een speciale vermelding verdienen Arnold en Karin Piek met het enige "echte" klassieke optreden van de avond: broer en zus speelden samen "quartre-main (4 handen )" gespeelde pianostukken.

Op 1 februari 2008 volgt in Veendam de tweede ronde
voor de Music Match Talent Tour tijdens de Talentenjacht Populair op de WP.


Uitslag Klassieke Muziek

Ereprijs: Arnold en Karin Piek (piano: Moskowski/Arenski)

Uitslag Akoestische Popmuziek

1e prijs:
Toska Kieft-Veerne Koops-Viktor Villerius (Extra prijs: MUSIC MATCH)
"Lose Control" (Maria Mena) en "Toxic"(Britney Spears/Stevie Ann)

2e prijs:
Anna Noorda (Extra prijs: MUSIC MATCH)
"Shoot the Moon/Lonestar"(Norah Jones)

3e rijs:
Jesse de Vries-Viktor Vilerius-Dirk Blaauw
"Scientist"(Coldplay) en "Anna Molly" (Incubus)


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....