Veendammer judoteam pakt brons op NK

JUDO - Het herenteam -17 jaar van Judoschool Veendam heeft afgelopen zaterdag voor een daverende verrassing gezorgd.

In Almelo wist het team de derde plaats te behalen op het Nederlands Kampioenschap voor teams tot 17 jaar.
Aan het kampioenschap werd door maar liefst 21 teams deelgenomen en de veendammer judoka's moesten maar liefst 7 wedstrijden afwerken.
Na winst in de eerste ronde werd er in de tweede ronde verloren. Door vervolgens 4 wedstrijden op rij te winnen plaatste het team zich voor de strijd om de derde plaats. Hierin verrasten de veendammers titelkandidaat Haaglanden uit Den Haag.

Uiteindelijk mocht het team naast de teams van de Korte en Kenamju plaatsnemen op het podium.
Trainer Marcel Joling rept over een topprestatie van zijn team. In de historie van onze club is het nog nooit voorgekomen dat ons team een NK medaille wist te behalen. Daarnaast mag een groot gedeelte van het team ook volgend jaar nog uitkomen in deze leeftijdsklasse en breekt er steeds meer jong talent door.