Nieuws

RDW vernieuwt APK-oproepbrief met afsprakenkaartAPK-OPROEPBRIEF - Vanaf eind november ontvangen voertuigeigenaren een compleet vernieuwde APK-herinneringsbrief van de RDW. Bij die APK-herinnering ontvangen zij voortaan ook een afsprakenkaart en een speciale brochure. Op de afsprakenkaart kan de voertuigbezitter aangeven welke afspraken hij wil maken met het autobedrijf. Een voorbeeld is het vermelden van het maximale bedrag waarvoor zonder overleg reparaties mogen worden uitgevoerd.

Transparanter

De afsprakenkaart komt voort uit toezeggingen van de minister van Verkeer en Waterstaat om de APK transparanter te maken en misverstanden te voorkomen tussen APK-keuringsbedrijven en hun klanten. De nieuwe herinneringsbrief informeert voertuigbezitters op tijd over de datum waarop de auto APK-gekeurd moet zijn, maar geeft ook meer inzicht in de gedachte achter de APK en de rol van RDW.
In de brochure is meer te lezen over de plichten, maar ook de rechten van een autobezitter. Zo staat er onder andere wanneer auto's moeten worden gekeurd, waar ze hun auto kunnen laten keuren en wat een keuringsrapport is.

Website
Automobilisten die meer over APK willen weten, kunnen terecht op de speciale APK-website www.apk.nl . Op deze website is te zien, onder meer met behulp van een driedimensionale auto, welke onderdelen er tijdens een APK aan bod komen. Uiteraard is op de website ook alle informatie over de afsprakenkaart te vinden.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....