Nieuws

Sint Nicolaasintocht Veendam
SINT - Zaterdag 17 November Om 12.00 uur zullen er diverse bootjes met zwarte Pieten, gevolgd door de pakjesboot met Sint Nicolaas, een Pietenband en de kapitein, de intocht maken vanuit Wildervank.
De boot zal de volgende route varen: Wildervank (Nijverheidskade), Boven Oosterdiep richting Beneden Oosterdiep tot aan Babycare "de Raad".

Om ca. 13.00 uur zal Sint Nicolaas en zijn gevolg aankomen bij Babycare "de Raad".

Sint Nicolaas zal, nadat hij de handjes heeft geschud van de aanwezige kinderen te paard een rondrit door het centrum van Veendam maken (zie route) vanaf ca. 13.20 uur.


ROUTE:

Babycare "de Raad"rechtsaf door Kerkstraat richting hoek La Vache, oversteken richting Verlengde Kerkstraat (tot aan Expert), rechtsaf via Beneden Westerdiep, keren op plein bij Schott Schoenen, en teruglopen door Verlengde Kerkstraat, einde linksaf tot aan WP-Passage.

Sint Nicolaas stijgt af en loopt door de Winkler Prins-Passage met zijn Pieten. Voorwaarts, Sint Nicolaas en zijn Pieten, lopen door de WP-Passage tot aan het Veenlustplein.

Hier zal Sint Nicolaas weer opstijgen op het paard en zijn weg vervolgen richting het Raadhuisplein via het plein voor Schomaker. Voorwaarts zal voorop lopen om het geheel muzikaal te ondersteunen met Sinterklaasliedjes, gevolgd door de pietenband.

Bij het bordes voor het Raadhuis stijgt Sint Nicolaas af en loopt het bordes op, alwaar een afgezant van de Gemeente Veendam hem zal verwelkomen.

Na de toespraak zullen Sint Nicolaas en zijn Pieten een korte pauze van ca. 15 minuten houden, waarna zij te voet, tot ca. 16.30 uur, door het winkelcentrum van Veendam gaan om de aanwezige kinderen een handje te geven en een praatje met ze te maken. De Pieten delen de gehele middag strooigoed uit.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....