Overslaan en naar de inhoud gaan

Leo Boswijk 49 jaar EHBO vrijwilliger

Door Redactie op maandag, 8 juli, 2024 - 08:05

Door Peter Panneman

Paardensport, EHBO, en Veendammer Leo Boswijk (77)  zijn al 49 jaar met elkaar verbonden. Het is wel eens voorgekomen dat hij zijn vakantie een week uitgesteld heeft om enkel aanwezig te zijn bij evenementen, zoals paardensport.

Begonnen als EHBO-er tijdens de Paardensport in de Veendammer Sorghvliethal met de restauratie in beheer van Fenno Lohr, prachtige tijden blikt Leo terug. Daarna volgde de verhuizing naar de van der Valk hallen in Zuidbroek, en Leo verhuisde gewoon mee. En het Parkstad concours in Borgerswold kwam daarbij, die Leo ook alle edities meedraaide. Uiteraard werd Leo op tijd voorzien van een kop koffie en broodje, “nee nu even niet” antwoord Leo, als de koffiejuffrouw langs komt, “heb een belangrijk interview” grapt Leo.

Waarom ik mijn vakantie ervoor uitstelde? `omdat het altijd leuk en gezellig is, en door de jaren heen heb je zoveel contacten opgedaan, ja daar zet ik mijn vakantie graag een week voor opzij om erbij aanwezig te zijn`. Ook heeft Leo door de jaren heen vertrouwen opgebouwd, Als arts Henk Veentjer een melding van Boswijk binnenkrijgt, dan weet hij ook dat er daadwerkelijk iets aan de hand is.

Ook bij de jaarlijkse Avondwandelvierdaagse Veendam is Boswijk een bekend gezicht, niet op de voorgrond, maar zeker aanwezig.

Meindert Meijer oud-voorzitter van het toentertijd bekende Parkstad Concours Hippique is vol lof, werkelijk één telefoontje naar Leo en hij regelde alles binnen zijn vakgebied, zoals meerdere inzet van EHBO ers, aanrijroute hulpdiensten, arts, enz.`. `Superkerel`.

Als blijk van waardering overhandigde Meindert Meijer tijdens de dressuurwedstrijden in het Veendammer Borgerswold aan Leo Boswijk een leuk cadeau  “Meer dan verdiend” aldus Meijer.