Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie prestaties voor ZPC Bubble Veendam

Door Redactie op maandag, 1 juli, 2024 - 05:55

Afgelopen weekend namen 7 zwemmers van ZPC Bubble deel aan de NK Sprint 2024 te Rotterdam. 

Mooie, verrassende prestaties werden er geleverd. Nieuwkomer Arjan Dekker deed op alle 5 individuele afstanden mee. En met succes. Diverse persoonlijke records wist hij aan te scherpen. 

Tim Speijer, Sanne Kloezen, Hendrik Broekema en Laura Setz hadden zich individueel op meerdere afstanden weten te plaatsen, maar ook op de 4x50 m vrije slag mix. In het eindklassement eindigden ze op deze afstand keurig als 13e. 

Marijke Drent kwam uit op de 50 m schoolslag. Met een persoonlijk record van 0,5 seconden kan zij terug kijken op een heel geslaagd zwemseizoen. 
Josephine Swarts liet ook een mooie race zien met een nieuw persoonlijk record op de 50 m vrije slag.

ZPC Bubble was afgelopen zondag ook in Dordrecht vertegenwoordigd. 

Thyrsa de Vries startte bij de Jaargangfinale voor minioren.  Er werd gezwommen in het 50 m bad. Alleen de beste 24 zwemmers per leeftijdscategorie werden geplaatst. Thyrsa wist zich te plaatsen voor de 100 m vlinderslag, 200 m vrije slag en 100 m rugcrawl.

Tijdens de eerste afstand, de 100 m vlinderslag is Thyrsa keurig als 10 e geĆ«indigd. In een nieuw persoonlijk record op de 50 m baan. Op de 200 m vrije slag eindigde Thyrsa als 7e.  En op de 100 m rugcrawl als 12e  Een persoonlijk record van maar liefst 4 seconden. Thyrsa heeft genoten en is een hele ervaring rijker.