Overslaan en naar de inhoud gaan

Voetpad met obstakels verdwijnt aan de Molenstreek Veendam

Door Redactie op vrijdag, 28 juni, 2024 - 20:08

Tekst Peter Panneman | Foto's Willem van der Werf

Er komt toch een definitieve oplossing voor het voetpad aan de Molenstreek in Veendam. Netwerkbeheerder Enexis bevestigd ons desgevraagd deze week dat zowel de verdeelkast als de openbare verlichting alsnog verplaatst zullen worden. Zodat o.a. de rolstoelgebruikers zonder obstakels gebruik kunnen maken van het voetpad.

Maandagavond tijdens de raadsvergadering van de gemeente Veendam stelde raadslid Josh Tepper (PvdA) vragen aan wethouder Bert Wierenga (VVD) over het voetpad aan de Molenstreek waar een verdeelstation van Enexis en een lantaarnpaal twee jaar geleden midden op het voetpad zijn aangelegd. “Het is niet erg dat er fouten worden gemaakt, maar herstel ze dan ook” aldus Tepper. 

Wierenga vond als antwoord op de vraag de situatie nogal mee vallen en zei dat die paal daar niet voor niets staat, en er ook best vele kabels liggen. “Maar je kunt ook altijd nog achter de woningen langs lopen”. Dat deze situatie tijdelijk was en nog verplaatst zou worden noemde de wethouder niet, wel dat het daar nog niet klaar was.

Een woordvoerder van Enexis laat ons weten dat er is niet iets misgegaan. De openbare verlichting en verdeelkast zijn daar eerder geplaatst dan dat het civiele werk is verricht. “Onze technisch specialist voor openbare verlichting is in contact met de gemeente om de openbare verlichting en ook het verdeelstation naar de juiste plek te verplaatsen”.

Bij nieuwbouwwijken zien we dit vaker, om ervoor te zorgen dat gedurende de bouwperiode voldoende verlichting is (vanuit openbare veiligheid). In een aantal gevallen moeten daarna de infrastructuur voor openbare verlichting nog op de juiste plek worden geplaatst, omdat de exacte inrichting nog niet definitief is/was of wordt gewijzigd gedurende het project, aldus de woordvoerder van Enexis.

Raadslid Josh Tepper is blij met verplaatsing van de verdeelkast en openbare verlichting, maar vindt het vreemd dat wethouder Bert Wierenga hierover niet sprak in de beantwoording van de vragen. “Maar daar gaan we de wethouder zeker nog over aanspreken”, aldus Tepper.