Nieuws

Sint Maarten in Veendam en Wildervank
LAMPION - Er is de afgelopen weken op de scholen flink wat afgeknutseld en zijn er nieuwe liedjes ingestudeerd want men wil toch ieder jaar weer met iets origineels uit de bus komen met Sint Maarten.

Sint Maarten, een dag eerder omdat 11 november op een zondag valt, was het toch druk in het centrum van Veendam. Maar ook de winkelcentra in Wildervank en Sorghvliet hadden niet te klagen over belangstelling.

Met een grote tas om al het lekkers in te doen trokken de kinderen langs de winkels met in hun kielzog de ouders.

De winkeliersvereniging Veendam had alles in het werk gesteld om te zorgen dat de feestverlichting op tijd klaar was en zorgde voor een sfeervol winkelcentrum.


Centrum Veendam
De winkeliers hadden hun handen vol om alle traktaties uit te delen aan de kinderen. Dit varieerde van 5 kauwgompjes tot een grote puntzaak met snoep. Ook waren er winkeliers die toch weer verrast werden door het aantal kinderen. Dit had tot gevolg dat men na het zingen van een Sint Maarten lied aan de kinderen moest uitleggen dat er geen traktaties meer waren.


Bij snoepwinkel de Suikeroom was het dit jaar weer groot feest. Van de 500 zakjes met snoep was dan ook niets meer over. Ook was er veel belangstelling voor de clowns van stichting Wuppie & Wappie en de moeders zaten zichtbaar mee te genieten. Clown Wuppie had voor Sint Maarten een speciaal "Duimlichtje" bedacht. (zie foto's)

Ieder jaar neemt de stichting Wuppie & Wappie haar eigen plaatjesmaker mee. Wegens omstandigheden kon de plaatjesmaker er dit jaar niet bij zijn en daarom hebben de fotografen van parkstadveendam.nl alle kinderen op de foto gezet.

Vanaf dinsdag 13 november hangen de foto's bij de Suikeroom en zijn daar ook te koop. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Wuppie & Wappie.


Enkele foto's die zijn gemaakt voor stichting Wuppie & Wappie


Centrum Wildervank
In het winkelcentrum van Wildervank was het gezellig druk.
De kinderen zongen ook hier, meestal samen met hun ouders bij de diverse winkels de bekende Sint Maartenliedjes.
Bij de drankenwinkel kregen de kinderen snoep, de cafetaria trakteerde de kinderen op een frikandel die uiteraard gretig aftrek vond en een enkeling hier nog een keertje langs ging. Bij de chinees waren er loempiaatjes, de bakker trakteerde op lekkere broodjes en bij de COOP werden de kinderen getrakteerd op een grote reep chocolade en een model vrachtauto. In Wildervank was het voor kinderen zeker de moeite waard om te lopen.


Enkele foto's Van Menne Bos. Centrum Wildervank


Centrum Dukdalf
In winkelcentrum Sorgvliet was het rustiger dan in alle voorgaande jaren. Er liepen minder kinderen en een aantal zaken hadden hun deuren al gesloten wat het erg ongezellig maakte in het winkelcentrum.

Bij de cafetaria en videoverhuur kregen de kinderen snoep, bij de dierenspeciaalzaak mochten ze iets uit een bak zoeken, bij de drogisterij kregen ze een bellenblazer en bij de C1000 was er voor ieder kind een zakje snoep. Er zijn ongeveer 150 kinderen langs geweest.


Enkele foto's Van Menne Bos. Centrum DukdalfReactie Plaatsen Of Bekijken....