Overslaan en naar de inhoud gaan
112

Grote brand in vervallen kalkfabriek Wortmann Wildervank

Door Administrator op dinsdag, 25 juni, 2024 - 20:38

 

Door Michael Huising

De brandweer werd dinsdagavond rond 20:20 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Meihuizenweg. In de eerste melding zou het gaan om Suez recycling maar al snel bleek het te gaan om de vervallen kalkfabriek.

Van verre was de dikke zwarte rook al te zien. De brand werd uiteindelijk opgeschaald naar grote brand, mede omdat er gasflessen in het pand staan. Hierdoor werd het vuur alleen van buitenaf bestreden.

Naast meerdere eenheden van Veendam, kwam ook brandweer Annen ter plaatse. Het grootwatertransport werd opgesteld in het haventje van het A.G. Wildervanckkanaal langs de Dalweg 12.

Rond 21.35 uur is het sein brandmeester gegeven, het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen.

De rook trok over een deel van Wildervank, hierdoor werden enkele wegen rondom het kruispunt C.W Lubbersstraat met de Poststraat tijden de brand afgezet.


BLOG: Grote brand Meihuizenweg Wildervank - Brand meester 

20:29 uur
Op dit moment is er een grote brand aan de Meihuizenweg in Wildervank. Verder nieuws volgt.

20:38 uur
Groot water transport aangekomen


20:30 uur - Brandweer Groningen
Wij zijn ter plaatse aan Meihuizenweg in Wildervank. Omdat de brand uitslaand is hebben we opgeschaald naar middelbrand. Een extra tankautospuit kom ter plaatse.

20:54 uur - Brandweer Groningen
De brand woedt in een oude kalkfabriek. Omdat er gasflessen binnen staan is er opgeschaald naar grote brand. De veiligheid van de hulpverleners staat voorop, vandaar dat de brand van buitenaf wordt bestreden. De brand trekt veel bekijks. Bij deze doen we een verzoek aan hen om de hulpverleners niet te belemmeren in hun werk.

21:38 uur - Brandweer Groningen - Brand meester
Er is zojuist  brand meester gegeven. Dat betekend dat de brand onder controle is en verdere uitbreiding voorkomen kan worden. Wel zal het nablussen nog enige tijd in beslag nemen.