Overslaan en naar de inhoud gaan

Avondvierdaagse Veendam start met 2631 wandelaars.

Door Redactie op woensdag, 12 juni, 2024 - 12:04

Tekst: Peter Panneman | Foto's Arend Lichtenberg, Peter Panneman | Video Arend Lichtenberg

Dinsdagavond om 18.00 uur wenste waarnemend burgemeester Sandra Korthuis van Veendam alle deelnemers een hele sportieve wandelweek vanaf het Jan Salwaplein voor de 64ste Avondvierdaagse Veendam. 

Voor het eerst wordt er niet 5 maar 4 dagen gelopen op de 5 of 10 kilometer. Door te weinig vrijwilligers heeft het bestuur dit besluit moeten nemen. Ook kampt het bestuur met een tekort aan verkeersregelaars. 

De wandelaars worden vrijdagavond vanaf circa 20.00 uur feestelijk en muzikaal binnengehaald.

Toppertjes
De Toppertjes is een wandelgroep bestaande uit 330 deelnemers die al voor de 13e keer deelnemen. Het is een wandelgroep waar ieder zich bij aan mag sluiten. Het succes is mede te danken aan de sponsoring rondom deze groep die per jaar groeit. Dit jaar mag de wandelgroep Arjan Klopstra van de Plus Markt uit Muntendam verwelkomen die de gehele groep sponstaan 330 tasjes met drinken, fruit, en snoep aanbood. 

“Wij zijn de sponsoren altijd super dankbaar. Zo hebben we dit jaar weer diverse sponsors die ons helpen. Vihamij, De Vuurmeester, Rick Kamphuis transport, Freddy Pertien Kraan verhuur Slochteren, Diana Pertien transport en niet te vergeten onze topper Gerards bloemenkas die op vrijdag altijd de bloemen verzorgd. En mocht er iets aangeschaft moeten worden en er is een tekort dan betalen we dat uit eigen zak. Dat kan omdat we een spontane hechte groep zijn.” aldus Wendy Andre en Diana Kamphuis van de Toppertjes.


Fotoalbum