Overslaan en naar de inhoud gaan

Zwemmers De Brug Veendam krijgen
speciale training voor Nationale Spelen

Door op vrijdag, 17 mei, 2024 - 11:29

DSC_1280.JPGFoto Marinus Hol

Nog een maand en dan beginnen de Special Olympics Nationale Spelen in Tilburg en Breda. Dit is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland waar meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines het tegen elkaar opnemen. Het wedstrijdteam zwemmen van De Brug Veendam zal deelnemen met 12 zwemmers en heeft woensdagavond een intensieve personal training gekregen van Martijn Meijer en Arianne Kooijinga van Swimtech4you. Deze externe trainers hebben de zwemmers ook nauwgezet geobserveerd en opnames gemaakt van hun zwemtechniek. Aan de hand van deze beelden kunnen de sporters zien wat ze goed doen en waar nog ruimte is voor verbetering.

DSC_1228.JPG

Deelname in verschillende categorieën
Het team van De Brug Veendam, wat deelneemt aan de nationale Special Olympics,  bestaat uit 11 zwembadzwemmers en 1 open-waterzwemmer, die worden begeleid door 5 coaches. Tijdens de Nationale Spelen van 14 tot en met 16 juni, zullen ze deelnemen in 4 verschillende categorieën en alle afstanden en zwemslagen:

  • 25m en 50m vrije slag, schoolslag en rugslag
  • 100m wisselslag
  • 200m vrije slag (zwembad)
  • 500m en 1500m vrije slag (open water)

De wedstrijden vinden plaats in zwembad De Drieburght en de Watersportbaan van Tilburg. Met de extra training hopen de zwemmers van De Brug Regio Veendam optimaal voorbereid te zijn om topprestaties neer te zetten tijdens dit nationale evenement.