Overslaan en naar de inhoud gaan

de Dag van de Arbeid in van Beresteyn

Door op vrijdag, 3 mei, 2024 - 21:32

 

55A9F100DDC542D18F57F72106FA13B7.jpg
M. E. Brat van Zuijlen, Hilke Janssen, Ab Meijerman, Jaap Pomp, Riny van der Meer-Schutter, Elizabeth de vries, Marga Bos. ( Kees Kor en Klaas Boelens niet aanwezig)

Op 1 mei vierde de Partij van de Arbeid Wildervank-Veendam traditiegetrouw de Dag van de Arbeid in van Beresteyn, waar veel leden samenkwamen. Dit jaar werden negen jubilarissen geëerd; trouwe leden die al decennialang aan de partij verbonden zijn. Het is een goede gewoonte binnen de PvdA om deze leden op de Dag van de Arbeid te eren.

847BD27485714FC6AE7DEEA8D3022C8E.jpg

Onder het genot van een drankje en gebak spraken de jubilarissen persoonlijk over hun beweegredenen om lid te worden van de PvdA en hun trouwe lidmaatschap. Elk lid deelde een persoonlijk verhaal. Zo vertelde mevrouw E. Brat dat zij lid werd na aanbevolen te zijn door Willem Schermerhorn, de eerste minister-president na de Tweede Wereldoorlog, en dat zij altijd trouw is gebleven. Jaap Pomp haalde herinneringen op aan de viering van 1 mei in Wildervank bij de zangkoepel met de versierde Mei-boom, waarbij de gemeenschap samenkwam. Mevrouw E. De Vries vertelde dat zij vanaf haar twintigste lid is en nu, op 90-jarige leeftijd, nog steeds de algemene ledenvergaderingen bezoekt. Marga Bos-Brouwer bracht levendig in herinnering hoe vrouwen in de jaren zeventig opkwamen voor gelijke inkomensrechten.

04.jpg

Dankzij de inzet, solidariteit en toewijding van de leden kan de PvdA haar sociaaldemocratische idealen nastreven. Als vereniging van gelijkgestemden zetten we ons krachtig in voor kwetsbare groepen en een eerlijke verdeling van welvaart. De leden hebben zich jarenlang ingezet voor gelijke kansen, een fatsoenlijk bestaan voor iedereen en het beschermen van onze natuur. Alle jubilarissen ontvingen bloemen, en de vijf die 25 of 50 jaar lid zijn geweest, kregen ook een jubilarisspeld. Deze werden uitgereikt door de aanwezige raadsleden Rob Haye, Ben Kenters en Pieta Loots.

Na afloop van de bijeenkomst vertrokken veel leden naar de 1 mei-viering in Groningen, waar in een stampvol Huis de Beurs de landelijke partijleider Frans Timmermans een inspirerende voordracht hield.

5.jpg

Jubilarissen: Hilke Janssen en Kees Kor (25 jaar lid), Riny van der Meer-Schutte, Ab Meijerman en Jaap Pomp (50 jaar lid), Elizabeth De Vries (70 jaar lid), Mevrouw E. Brat van Zuijlen (60 jaar lid), Marga Bos-Brouwer (40 jaar lid) en Klaas Boelens (30 jaar lid).

08.jpg

Groepsfoto met raadsleden en bestuur; achterste rij v.l.n.r. Ben Kenters RL, Hilke Janssen, Ab Meijerman, Rob Haye, Riny van der Meer-Schutter, Anneke Dragt en Danny Wolf bestuur, Pieta Loots RL, Griet Kenters bestuur, Ans Grimbergen wethouder. Voorste rij: Marga Bos, Elizabeth de Vries, Jaap Pomp, E. Brat van Zuijlen.