Overslaan en naar de inhoud gaan

SV METEOOR - Kuilman Beheer Master Meteoor toernooi

Door op vrijdag, 3 mei, 2024 - 10:00

badminton-166405_1280.jpg
Foto PDPics

Top badminton in Veendam!

Badmintonvereniging SV Meteoor Veendam organiseert op 11 & 12 mei voor de 53ste keer het internationale Master, 4, 6 en 8 toernooi in het indoorcentrum Veendam.

Het aantal deelnemers blijft wat achter bij vorig jaar. In de hoogste klasse zijn er bij de heren 17 deelnemers waarbij Dennis Koppen van BV Almere zijn titel komt verdedigen. Dennis staat momenteel 4e op de nationale ranglijst. Bij de dames maakt  komt Alida Chen van BV Almere ook haar titel verdedigen, zij staat momenteel 2e op de nationale ranglijst.

Veruit de meeste deelnemers komen uit Nederland en er zijn spelers uit Duitsland van verschillende verenigingen. In categorie 6 komende de meeste spelers uit dit jaar.

De landelijke badminton bond (BNL) stelt hoge eisen aan toernooien met Master status (het circuit bestaat uit slechts 6 toernooien). Voldoen aan al die eisen kan alleen maar met de steun van sponsors en een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Ook dit jaar is het gelukt om voldoende vrijwilligers te vinden die het toernooi helpen ondersteunen en sponsoring om de kosten van het toernooi te dragen.( Dit is altijd wel weer een hele uitdaging).

We maken er weer een sportief weekend van met elkaar en hopen vele spannende partijen te zien. Het toernooi is vrij te bezoeken op zaterdag en zondag om badminton op een hoog niveau te zien. Op zondag beginnen de finales in het begin van de middag.