Summerfun

Summerfun brengt opnieuw leesplezier naar Veendam
Kinderzwerfboeken4daagse 2024
29 en 30 april en 1 en 2 mei



Kinderzwerfboeken4Daagse hoofdposter.jpg

Op 29 april (meivakantie) is het weer zover. Dan start de 4e editie van de jaarlijks terugkerende Kinderzwerfboeken4Daagse van Summerfun Veendam. Met deze activiteiten wil Summerfun graag het lezen en het plezier in lezen onder de aandacht brengen bij zowel kinderen als volwassenen. Summerfun heeft in samenwerking met stichting Kinderzwerfboek weer gezorgd voor een mooi aanbod boeken voor de activiteiten in de week van 29 april tot en met 2 mei. De 4Daagse is dit jaar voor het eerst gehuld in een thema. Het thema van deze editie is ‘’Welkom in de chocoladefabriek’’. Dit naar aanleiding van de reeds uitgekomen Wonka film. Wat is nou kleurrijker dan chocola en een goede dosis snoep? Precies, niks!

De 4Daagse start op maandag 29 april van 13.00 tot 15.30 uur in het Jakob Bruggemacentrum (JBC) met een inloopmiddag waarbij er allerlei activiteiten te doen zijn in het kader van dit thema. Zo is er een chocoproeverij o.l.v. ex-patissier Hans van Noort, een chocoloterij, natuurlijk knutselen aan de knutseltafel, een speurtocht, komt theater Straalman en Vriesman met de Wonka-wagen om chocoladetattoos te zetten en is er nog veel meer te doen en te zien.
Op dinsdag 30 april kun je tussen 13.00 en 15.30 uur terecht in het Kinderzwerfboekencafé. Het café is in het Jakob Bruggemacentrum en daar is iedereen welkom voor een bakkie koffie/thee en ranja op het Summerfun leesterras. En natuurlijk staat het café vol met mooie boeken die meegenomen mogen worden. Daarnaast leest Bart Kruizinga ook voor in het café.

De activiteiten op maandag en dinsdag is met vrije inloop tijdens de openingstijden en zijn gratis toegankelijk.

Dinsdagavond 30 april om 18.30 is er in het JBC dan de inmiddels bekende Jong&Oud pubquiz en natuurlijk in het thema van chocola, snoep en kinderboeken! Een team bestaat uit max. 5 pers en max. 2 volwassenen per team. De hoofdprijs zijn tickets voor Jumpstyle in Assen. Inleg is €1,50 p.p. Een team aanmelden kan door een email te sturen naar summerfun@debasisveendam.nl. Summerfun stuurt een bevestiging.

De 4Daagse wordt vervolgd op woensdag 1 mei met de jaarlijks terugkerende Boekiezoekie waarin iedereen in Veendam op zoek kan naar de mooiste boeken om te lezen en voor te lezen. Aanwijzingen geven doet Summerfun via haar facebookpagina Summerfun Veendam.

De 4Daagse wordt donderdag 2 mei tussen 13.00 en 15.30 uur afgesloten met CHOCOlive. Tijdens deze middag hebben we een heel aanbod online via onze facebookpagina Summerfun Veendam. Zo kun je thuis, op de camping of logeeradres meedoen met een ronde pubquizzen, bingoën en meer!
Summerfun start op zondag 28 mei met de eerste van 5 afleveringen van VoorleesTV via de facebookpaginga van Summerfun en de Kabelkrant Veendam.

Kinderzwerfboek is een onderdeel van Nationaal Fond Kinderhulp. Omdat we al heel wat jaren samenwerken met Kinderzwerfboek hebben wij voor deze editie van de Kinderzwerfboeken4Daagse besloten dat wij graag geld in willen zamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Wij hebben daarom een online collectebus geopend. Op verschillende plekken is de qr code te vinden die je kan scannen om een donatie te doen. Alle kleine beetjes helpen, alvast bedankt! 

Op zondag 28 april start VoorleesTV via de facebookpagina van Summerfun en Kabelkrant Veendam.

Meer informatie over alle activiteiten tijdens de Kinderzwerfboeken4Daagse staat op de facebookpagina van Summerfun Veendam.


Fotoalbum: