Nieuws, Regio

Expositie schierste ploatje start tour door de Veenkoloniën



366084763_6550177838431254_1882296032616346556_n (1).jpg

In 2023 won Ammy van Eerden uit Veendam op overtuigende wijze fotowedstrijd Schierste Ploatje editie Veenkoloniën. Nu zijn haar prachtige foto’s te bewonderen in een expositie, die bestaat uit 7 foto’s vanuit de wedstrijdopdrachten en 7 foto’s uit haar eigen collectie.

Vanaf nu is de expositie te zien in Treant-ziekenhuislocatie Refaja te Stadskanaal. De expositie reist vervolgens naar Siep & Co (juni-september), Museumspoorlijn STAR Stadskanaal (september-december) en het gemeentehuis van Veendam (december-februari).

De wedstrijd
15 weken lang gingen deelnemers de strijd met elkaar aan om op zoek te gaan naar het ‘schierste ploatje’ van de Veenkoloniën. Het was Ammy die met de overwinning naar huis ging. Ammy won een weekend weg in de Veenkoloniën en een eigen expositie.

Het mooiste van de Veenkoloniën
Tijdens de zeer diverse opdrachten was het telkens de bedoeling om de Veenkoloniën op haar mooist te laten zien. Dit is zonder meer gelukt. Alle foto’s van alle deelnemers zijn terug te vinden op www.schiersteploatje.nl.

Schierste Ploatje is een initiatief van Stichting ZO Groningen. De stichting houdt zich bezig met de promotie van Westerwolde, Oldambt en Veenkoloniën.