Overslaan en naar de inhoud gaan

20 jaar Summerfun Kids&Klub

Door op donderdag, 21 maart, 2024 - 10:39

logo kids_klub.jpg

Het is deze maand 20 jaar geleden dat de knutselclub van Summerfun werd opgericht.

Het begon allemaal in 2004 in samenwerking met stichting MEE in de voormalige AE-kerk. Destijds was de club speciaal voor kinderen van het speciaal onderwijs in Veendam. Onder begeleiding van vrijwilligers kwamen wekelijks op de woensdagmiddag (behalve tijdens de schoolvakanties)  kinderen samen om te knutselen en nieuwe vrienden te maken. Toen stichting Mee stopte is de club onder de naam Summerfun Kids&Klub verder gegaan en werd het ook toegankelijk voor basisschoolkinderen vanaf 6/7 jaar. Toen de huur werd verhoogd is de club verhuisd naar de vergaderruimte op de bovenverdieping van Compaen (nu deBasis). En daar zitten ze nu al een aantal jaren en als het aan de vrijwilligers Lea en Marianne ligt blijft dit nog een tijd zo.

Lea zegt hierover: Ïk kijk er iedere woensdagmiddag weer naar uit om samen met de kinderen en vrijwilliger Marianne lekker aan de slag te gaan. Ik bereid thuis of op het kantoor van Summerfun de wekelijkse activiteit voor, maak een voorbeeld, zoek de materialen bij elkaar, regel iets te drinken en wat lekkers erbij en dan gaan we aan de slag. Marianne is sinds 2 jaar vrijwilliger bij de knutselclub en samen met de maximaal 10 kinderen maken we er een creative middag van. Ik maak een voorbeeld, maar het is aan de kinderen zelf hoe ze dit verder creatief vorm geven. Het hoeft niet precies volgens het voorbeeld die ik heb gemaakt. Eigen creatieviteit is belangrijk bij onze club. Ook werken we veel met kosteloos materiaal zoals wc rollen, restje wol, stof, karton, knopen, kralen en decoraties. Alles heb ik wel in de loop der tijd verzameld. Mijn zolder thuis is een perfecte plek voor de opslag. Ook als Summerfun zelf iets nodig heeft kijk ik even op zolder. We maken weinig kosten en dankzij sponsoring is de club gratis toegankelijk. Omdat er beperkt ruimte is op de locatie en wij dit maar met 2 begeleiders doen kent de club geen vrije inloop. Er stoppen momenteel wat kinderen die al een aantal jaren bij ons komen. Logisch. Ze worden ouder en willen graag ook andere dingen doen. Dus komt er plek vrij voor nieuwe kinderen. Nieuwsgierig naar de knutselclub? Stuur even een email naar summerfun@debasisveendam.nl en wij nemen contact met u op”.

Er komen nog meer jubilea aan bij Summerfun. Zo is Lea Klamer dit jaar 13 jaar en Bart Kruizinga 10 jaar actief voor Summerfun en maakt Summerfun zelf zich op om in 2025 het 25-jarig bestaan te gaan vieren.