Overslaan en naar de inhoud gaan

Clias succesvol in Uithuizen

Door op zondag, 10 maart, 2024 - 15:49

suppH2dewedstrijd.jpg
Foto Hilda Koopmans

Afgelopen zaterdag heeft de B-selectie hun tweede en tevens laatste wedstrijd van dit seizoen mogen turnen, wederom in Uithuizen. Vooraf waren de kaarten flink geschud. Zo troffen de sterkste teams elkaar

Bobenbouw supplement H
In de ochtend begon de dag met de bovenbouwturnsters jeugd Supplement H. Fenna de Jonge pakte de derde score op de vloer en werd individueel 9de. Danique Wagenvoorde behaalde het twaalfde cijfer op vloer en individueel werd ze 21ste. Melissa Godlieb haar brugoefening verdiende de vierde score en individueel werd ze 6de. Teamgenoot Giulietta Tuntelder behaalde de derde score op de evenwichtsbalk en individueel werd ze 7de. Larochette Steenbergen pakte de tweede score op brug wat haar individueel de 11de plaats opleverde. Laura Bos pakte de eerste score op balk en vloer. Voeg deze krachten samen en als team mochten zij wederom de gouden medailles in ontvangst nemen. Daarnaast behaalde Laura Bos in haar categorie jeugd individueel ook de eerste plek. Hierdoor is zij verzekerd van doorstroming naar de provinciale kampioenschappen. Ook Fenna de Jonge is zeker van deelname aan de kampioenschappen. Voor de andere turnsters is het nog even afwachten of hun individuele scores voldoende zijn.

Middenbouw niveau 6 en 7
In de tweede wedstrijd was middenbouw niveau 6 aan zet. Denise Struik turnde een stabiele balk oefening en pakte daar de zesde score. Lyenne de Vries behaalde de veertiende score op de vierkante vloer en Meike Hietkamp de achtste score op de brug. Milou Langbroek behaalde het derde cijfer op brug en teamgenoot Elynn van der Noord volgde en pakt daar het vijfde cijfer. Met deze prestaties mochten zij een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Milou, Meike, Elynn en Denise zijn met hun individuele plaatsen tijdens de vorige en deze wedstrijd verzekerd van deelname aan de provinciale kampioenschappen.

Bij de laatste wedstrijd hadden ze maar liefst twee teams. Bij team middenbouw 7 A pakte Marylene Senay twaalfde cijfer op de balk. Teamgenoot Norah Woldhuis verdiende de vierde score met haar vloeroefening, waar Josephine Klein volgde met de achtste score. Djimayra Candan pakte het achtste cijfer bij het toestel sprong en Josephine Klein pakte het achtste cijfer op de vloer. Eline Veenstra verdiende de eerste score op de balk. Met deze scores mochten zij een herinneringsmedaille in ontvangst nemen voor een vierde plek.

Bij Team B verdiende Sophie Glas de tweede score op brug en Rishaya Girdhari behaalde de vijfde score met haar brugoefening. Op de vloer pakte Renske de Haan de vijfde score. Bij het toestel balk verdiende Karlijn de Boer de achtste score, waar teamgenoot Evie volgde met de negende score. Dit team werd derde en mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Voor de niveau 7 meiden is het nog even spannend wie er een uitnodiging voor deelname aan de kampioenschappen zullen ontvangen door de wisselende resultaten tijdens beide wedstrijden is dit nog niet bekend.